KNLTB Vlag wapperen wind

Van Mossel Kia nieuwe hoofdsponsor van Dutch Open in Amersfoort

"

Van Mossel Kia verbindt zich als hoofdsponsor aan de Dutch Open, het ATP Challenger toernooi dat van 15 t/m 21 juli plaatsvindt in Amersfoort. De toernooiorganisatie maakte dat vandaag bekend op het tennispark van tennisclub ALTA in Amersfoort. Stichting TopSport Amersfoort en Van Mossel Kia willen met het Van Mossel Kia Dutch Open de Nederlandse tenniswereld weer op de kaart zetten.

"

Toernooileider Tom Nijssen (links) en Bas Huijser van Van Mossel Kia (rechts)

Tom Nijssen, voormalig tennisprof en erelid bij tennisclub ALTA, is aangewezen als toernooidirecteur van het Van Mossel Kia Dutch Open. “Dit is een fantastische stap voor het Nederlandse tennis, ik heb de ambitie om samen met alle betrokken partijen dit ATP Challenger toernooi voor lange termijn op de kaart te zetten. De oprechte betrokkenheid van de hoofdsponsor geeft veel vertrouwen voor de toekomst”, aldus Nijssen. Bas Huijzer, commercieel/operationeel directeur van de hoofdsponsor Van Mossel Kia, is ook razend enthousiast en deelt de langetermijnvisie van Tom. Hij geeft aan: “Een van de kernwaarden van de Van Mossel Automotive Groep is om onderscheidend te zijn. Wij geloven dat wij door deze samenwerking onze klanten niet alleen onze passie voor auto’s kunnen laten zien, maar hen ook kunnen meenemen in een wereld die minstens zoveel passie en drive kent.” 
Het sponsorship tussen Stichting TopSport Amersfoort, ALTA en Van Mossel Kia in Amersfoort versterkt ook het partnership van de KNLTB en Kia Motors Nederland, waarbij de gedachte mede is lokale dealers en verenigingen aan elkaar te verbinden.

Technische directeur Jacco Eltingh kijkt vol vertrouwen naar de Van Mossel Kia Dutch Open: “Voor het toptennis in Nederland is het mooi dat nationale en internationale spelers zich tijdens de Dutch Open met elkaar kunnen meten. En ook is het toernooi belangrijk voor het creëren van meer aandacht voor tennis. Het sluit goed aan op onze marketingstrategie en campagne ‘Beleef het beste’, waarmee we toptennis nadrukkelijker in de markt zetten o.a. via het platform www.tennis.nl. Amersfoort is een echte tennisstad. In het verleden zijn er vele internationale evenementen georganiseerd en wordt er al jaren bij ALTA Eredivisie Gemengd gespeeld. Kortom: we hebben er alle vertrouwen in dat ALTA met deze ervaringen een fantastisch en duurzaam tennistoernooi voor Nederland gaat neerzetten.“

Over het toernooi

Het Dutch Open, waar de huidige nummer één van de wereld Novak Djokovic in 2006 toernooiwinnaar was, vindt aankomende zomer van 15 t/m 21 juli plaats bij tennisclub ALTA. Ook nationale helden, zoals Raemon Sluiter en Martin Verkerk hebben in het verleden deelgenomen. Bij de herstart van dit graveltoernooi beloven weer vele mooie namen op de spelerslijst te komen staan. Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting TopSport Amersfoort in samenwerking met Gemeente Amersfoort, de KNLTB, tennisclub ALTA, Schoonderbeek bouw- en aannemingsbedrijf en Van Mossel Kia.