KNLTB Vlag wapperen wind

Van den Broek en Van Emst ook in Rotterdam succesvol in het dubbelspel

Isis Louise van den Broek (foto) en Sarah van Emst hebben voor de tweede week op rij het dubbelspel bij een Tennis Europe-toernooi in Nederland gewonnen. Na de toernooizege op de Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer was het Nederlandse duo nu de sterkste op Focus Tennis Academy Open in Rotterdam.

In een geheel Nederlandse finale bij de meisjes tot zestien jaar wonnen Van den Broek en Van Emst van Annika Barth en Lotte Oostvogels, 6-3 en 6-0. Voor Van Emst was het haar derde finale in het dubbelspel op rij. Ze haalde naast de toernooizeges in Zoetermeer en Rotterdam ook de eindstrijd van het ITF-toernooi In-doorn 2019 in Doorn.

Van den Broek en Van Emst wonnen in de halve eindstrijd knap van de als eerste geplaatste Sara Pantelic en Divna Ratkovic, 6-4, 1-6 en 10-4. Barth en Oostvogels klopten in de halve eindstrijd de nummers twee van de plaatsingslijst, de Russinnen Kristina Kuksina en Arina Sorokina. Het werd na een spannende supertiekreak, 6-2, 2-6, 11-9.

Van Weldam en Verbeek op dreef in jongenstoernooi

Ook in het jongenstoernooi was er succes in het dubbelspel. Zowel bij de jongens tot veertien jaar als bij de jongens tot de zestien jaar ging de dubbeltitel naar een Nederlands koppel.

In de categorie tot zestien jaar waren Steffan van Weldam en Daniel Verbeek de sterkste. De nummers drie van de plaatsingslijst wonnen met 7-5 en 6-2 van landgenoten Christopher Lam en Alfrendo Vogelaar. Van Weldam en Verbeek zijn goed op dreef in het dubbelspel. Ze haalden vorige week de halve eindstrijd van de Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer.

Winst voor Temming en Wagenaar

Bij de -14 ging de winst naar Jay Temming en Lars Wagenaar. Het als achtste geplaatste duo versloeg het als derde geplaatste Belgische koppel Sebastien Cauhape en Nyo van Dyck in de eindstrijd, 6-3, 6-3.

Temming en Wagenaar haalden voor de tweede week op rij de finale van een Tennis Europe-toernooi. In de finale van vorige week in Zoetermeer waren Kyvian Rietkerk en Abel Forger te sterk, 4-6, 6-3 en 10-7.

In het enkelspel kwam de beste prestatie op naam van Abel Forger. Hij haalde in de categorie -14 de halve finales, maar daarin verloor hij van de als eerste geplaatste Belg Louis-Lou Langenaken, 6-1, 6-0. Bekijk hier alle uitslagen van de Focus Tennis Academy Open in Rotterdam.