KNLTB Vlag wapperen wind

Special Olympics Team NL terug op Nederlandse bodem

De Nederlandse ploeg is vol zelfvertrouwen en met een flinke hoeveelheid medailles geland op Schiphol. Ruim 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen streden van 14 tot en met 21 maart tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. De 64 sporters en 23 coaches waren actief in 13 takken van sport, waaronder tennis.

Nederlands Tennis Team

Onder leiding van coaches Michiel Neeskens en Janny Koster kwamen er maar liefst 6 tennis(t)ers in actie: Tanja Baremans, Rik Snepvangers, Frank Hagebeek, Imra de Wolf, Joshua Diseraad en Sabien Bosman. In het enkelspel won Tanja, net als Frank en Joshua een gouden medaille. Rik behaalde in het enkelspel een mooie 4e plaats. Ook was er veel succes in het dubbelspel, net als Joshua en Frank wonnen Imra en Sabien een zilveren medaille. In de finale van de mix dubbel waren Tanja en Rik dichtbij, maar ondanks alle aanmoedigingen van de Oranje fans en de grote groepen schoolkinderen ging de wedstrijd tegen Monaco toch verloren. Het Nederlandse tennisteam kijkt terug op een fantastische week in Abu Dhabi. “Het allerleukste van de World Games is dat je tegen buitenlandse sporters mag spelen. Met Google Translate kom je een heel eind. Zeker als je af en toe een gesprekje met een zekere Mexicaan wilt voeren”, aldus Imra.  

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.