KNLTB Vlag wapperen wind

ALTA organiseert ATP Challenger in Amersfoort

Na meer dan 10 jaar keert de Dutch Open terug in Amersfoort. Tennisvereniging ALTA organiseert van 15 t/m 21 juli de ATP Challenger. Onder leiding van toernooidirecteur Tom Nijssen, voormalig tennisprof en erelid van ALTA, gaat de organisatie aan de slag om deze zomer een topevenement neer te zetten. 

Tallon Griekspoor tijdens The Hague Open

Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB: “Het is ontzettend jammer dat na 26 jaar de toernooiorganisatie van The Hague Open heeft moeten besluiten het toernooi dit jaar niet te organiseren. Helaas hebben veranderingen vanuit de ATP en een afname in de financiële inkomsten er toe geleid dat een toernooi met zoveel traditie geen doorgang kan vinden. Wel zijn we blij om te zien dat tennisvereniging ALTA bereid is om dit ATP Challenger toernooi, onder de naam Dutch Open, voort te zetten in Amersfoort. Voor het toptennis in Nederland is het mooi dat nationale en internationale spelers zich tijdens dit toernooi met elkaar kunnen meten, maar ook voor het creëren van meer aandacht voor tennis is het belangrijk dat het toernooi behouden blijft. Amersfoort is een echte tennisstad. In het verleden zijn er vele internationale evenementen georganiseerd en wordt er al jaren bij ALTA Eredivisie Gemengd gespeeld. Kortom: we hebben er alle vertrouwen in dat ALTA met deze ervaringen een fantastisch en duurzaam tennistoernooi voor Nederland gaat neerzetten.“

Wethouder sport Hans Buijtelaar in een reactie in AD Amersfoort: “Het is natuurlijk prachtig dat de Dutch Open weer terug is in onze stad. Het is een kijkevenement pur sang waar nationaal en internationaal toptalent op af komt om hun positie op de ATP-ranking te verbeteren. Ook de jeugd en sporters met een beperking worden nauw bij dit evenement betrokken en het toernooi sluit goed aan op onze sportieve ambities. Met de nationale waterpoloploeg en het NK Zwemmen in Amerena, een stukje etappe van de Vuelta volgend jaar, de Eemhead en Keistad Triathlon en nu de terugkeer van dit tennistoernooi, bieden we een aantal mooie topsportevenementen.”

Verder lezen? Bekijk het volledige artikel op AD