KNLTB Vlag wapperen wind

Uitstekende week voor Niels Visker op In-doorn 2019

Niels Visker heeft een uitstekende week achter de rug op het ITF Grade 4-toernooi in Doorn. In het enkelspel haalde hij de finale. Daarnaast schreef hij met Rik Muller het dubbelspel op zijn naam.

De zeventienjarige tennisser uit het Groningse Schildwolde moest in de eindstrijd van het enkelspel nipt zijn meerdere erkennen in de als achtste geplaatste Belg Olivier Rojas, 7-6 (5) en 7-6 (4). Op weg naar de finale had Visker, de nummer vijf van de plaatsingslijst in Doorn, geen enkele set afgestaan. Visker won in de kwartfinale en de halve eindstrijd van de nummers drie en twee van de plaatsingslijst, de Belg Raphael Collignon en de Nederlander Guy den Ouden.

Het was voor Visker zijn eerste finale sinds september vorig jaar. Hij won toen het ITF 5 Outdoor Almere 2018 door in de finale de Belg Alexander Hoogmartens te verslaan.

Dubbeltitel voor Visker en Muller

In de eindstrijd van het dubbelspel waren Visker en Rik Muller met 7-6 (2) en 6-4 te sterk voor de als eerste geplaatste Belgen Collignon en Louis Herman. Muller en Visker waren zelf als derde geplaatst op de banen van Tenniscenter Heuvelrug.

In het meisjestoernooi haalden Sophie Schouten en Sarah van Emst de finale van het dubbelspel. Het als eerste geplaatste Nicole Rivkin en Angelina Wirges uit Duitsland waren met 6-3, 1-6 en 12-10 te sterk voor de Nederlandse meiden.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF Grade 4-toernooi in Doorn.