KNLTB Vlag wapperen wind

Rolstoeltennistoernooi nieuw op jeugdtoernooi In-doorn 2019

In het Tenniscenter Heuvelrug in Doorn wordt deze week In-doorn 2019 gehouden. Zowel de jongens als de meisjes onder de achttien jaar komen in actie bij het ITF 4-toernooi. Dit jaar is er ook een rolstoeltennistoernooi.

Op de plexipave banen in Tenniscenter Heuvelrug voert de pas vijftienjarige Clarine Lerby de plaatsingslijst aan bij de meisjes. ''Dat is leuk. Zij heeft hier vroeger nog getraind'', weet toernooidirecteur Charlotte Bogtstra. Ook Madelief Hageman, Sanne Schalekamp en Min Chae Kim zijn rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten.

''Drie Nederlandse meisjes, al staat er bij de in Nederland wonende Theresa Haas een Duitse vlag, hebben zich succesvol door het kwalificatietoernooi gewerkt. Dat vind ik toch wel bijzonder'', aldus Bogtstra. Sarah van Emst en Florentine Dekkers (foto) voegden zich bij het contignent Nederlanders in het hoofdtoernooi. Daarnaast werden ook Rikke de Koning en Danique Havermans als lucky loser tot het toernooi toegelaten. ''Het is veel Nederland tegen Belgiƫ in de kwalificaties. Ook haakte er nog iemand af met griep, die zo heerst. Daar heb je ook mee te maken.''

Veel Nederlandse jongens

In het jongenstoernooi zijn een paar sterke Belgische jongens actief. Louis Herman, de nummer 49 op de wereldranglijst voor junioren, is als eerste geplaatst. De Nederlandse inbreng is groot met onder andere Guy den Ouden, Niels Visker, Thijmen Loof, Fons van Sambeek, Jesse den Hartog en Frank Jonker. ''Het Nederlandse team benadert dit alsof ze op een buitenlandse trip zijn. Dus samen met zijn allen en de begeleiding in een hotel. Dat is toch ook iets nieuws en het loopt goed.''

Het toernooi leverde vorig jaar twee Nederlandse toernooizeges op. Bij de jongens ging de titel naar Amadatus Admiraal en bij de meiden won Kim Hansen. ''Dat zou dit jaar weer heel mooi zijn. Dat is ook waarom je een toernooi organiseert, je geeft de jeugd de kans om dit soort toernooien in eigen land te spelen.''

Rolstoeltennis

Nieuw bij het toernooi in Doorn is het rolstoeltennistoernooi. Het rolstoeltennistoernooi wordt afgewerkt op de vrijdag, zaterdag en zondag. ''We gaan dat dit jaar proberen. Het is aan het einde van de week, dan heb je toch minder partijen op de banen, dus dan is er ruimte. We vinden het best wel spannend. Daar komen toch nieuwe dingen bij kijken. Er moet bijvoorbeeld iemand worden opgehaald van Schiphol.''

Bekijk hier meer informatie over het ITF 4-toernooi in Doorn.