KNLTB Vlag wapperen wind

Nederlandse meiden vierde op Tennis Europe Winter Cups

Het Nederlandse team is vierde geworden in de finale van de Tennis Europe Winter Cups. In de strijd om de derde plek bij het het Europese indoor-landentoernooi voor junioren werd in het Franse Brest met 2-1 verloren van Italië.

Het Nederlandse team onder zestien jaar met Melissa Boyden, Bente Spee en Anouck Vrancken Peeters begon vrijdag goed door met 2-1 te winnen van Servië. Boyden won haar enkelpartij met 2-6, 6-1 en 6-4 van Nikol Palecek. In het dubbelspel was er een zege voor Boyden en Spee. Zij gaven Fatma Idrizovic en Natalija Senic klop, 6-4, 6-4.

Door de zege plaatste Nederland zich voor de halve finales, maar daarin was Wit-Rusland met 2-1 te sterk. Bente Spee haalde het punt binnen voor Oranje door Jana Kolodynska te verslaan, 6-2, 6-4.

In de eindstrijd op zondag waren de Italiaanse meiden met 2-1 te sterk voor de pupillen van Marcel Vos. Bente Spee verloor in een spannende partij van Matilde Paoletti, 6-2, 4-6 en 6-4. Melissa Boyden zag Lisa Pigato na twee games bij een stand van 2-0 opgeven. In het dubbelspel moesten Boyden en Vrancken Peeters daarna hun meerdere erkennen in Paoletti en Asia Serafini, 7-5 en 6-3.

Bekijk hier alle uitslagen van het Nederlandse team in Brest.