KNLTB Vlag wapperen wind

Nederlands Davis Cupteam geplaatst voor Davis Cup eindtoernooi na winst op Tsjechië

Het Nederlands Davis Cupteam heeft zich met de 3-1 winst op Tsjechië verzekerd van een plek in het Davis Cup eindtoernooi volgens de nieuwe opzet. Kopman Robin Haase zorgde in Ostrava in Tsjechië tijdens de voorronde van dit toernooi voor de winst met drie gewonnen partijen. 

Uitslagen

Het Nederlands Davis Cupteam en Tsjechië stonden na de eerste dag op gelijke hoogte: 1-1. Na de nederlaag van Tallon Griekspoor tegen Ji?í Veselý (5-7, 6-4, 6-4) trok Robin Haase de stand gelijk met een zege op Lukáš Rosol: 6-2, 6-4. De tweede dag begon met winst voor Nederland in het dubbelspel. Haase en Jean-Julien Rojer versloegen Veselý en Rosol met 7-6(5), 3-6, 7-6(7), waardoor Nederland op een 2-1 voorsprong kwam. Vervolgens versloeg Haase in het enkelspel Jiri Lehecka met 6-4, 2-6, 6-3. Door de winst van Haase kwam Nederland op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong, waardoor de laatste enkelspelwedstrijd tussen Griekspoor en Rosol niet meer gespeeld hoefde te worden.

Eindtoernooi Davis Cup

Door de winst op Tsjechië heeft Nederland zich rechtstreeks geplaatst voor het Davis Cup eindtoernooi, dat van 18 tot en met 24 november 2019 wordt gehouden in Madrid. De achttien finalisten (de vier halvefinalisten van een jaar eerder, de twaalf winnaars van de voorronden en twee wildcards) strijden in zes groepen van drie om een plek in de kwartfinales op vrijdag. Op zaterdag vinden de halve finales plaats en op zondag 24 november de eindstrijd.

Bekijk alles over het Davis Cupduel tussen Nederland en Tsjechië op Tennis.nl.