KNLTB Vlag wapperen wind

Fed Cupteam tegen Japan in Play-off voor Wereldgroep II

Het Nederlands Fed Cupteam speelt 20 en 21 april een play-off wedstrijd in en tegen Japan. Inzet is lijfsbehoud in de Wereldgroep II. Oranje verloor afgelopen weekend in de eerste ronde van de Wereldgroep II met 4-0 van Canada, waardoor het veroordeeld was tot het spelen van een play-offduel.

Nederland is de huidige nummer 14 van de ranglijst en genoot bij de loting op het ITF-hoofdkantoor in Londen een beschermde status. Japan is de nummer 17 op de ITF-ranking.

Nederland en Japan speelden vijf keer eerder tegen elkaar. In onderlinge ontmoetingen leidt Nederland met 4-1. De laatste ontmoeting was in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch en zegevierde Oranje met 3-2.

Captain Paul Haarhuis over de loting: ‘Het is precies de loting geworden die we niet wilden. Japan is een sterk land en om middenin het gravelseizoen dan op hardcourt te moeten spelen is niet gunstig. Bovendien is het een uitwedstrijd. Het wordt dus een zware taak om in de Wereldgroep II te blijven.’

Het gastland bepaalt de locatie en ondergrond waarop het treffen wordt gehouden. Dit wordt in een later stadium bekendgemaakt.

De overige Play-off wedstrijden voor Wereldgroep II zijn:
Rusland – Italië
Groot-Brittannië – Kazachstan
Slowakije – Brazilië