HK200207 302

TeamNL Fed Cupteam met Kiki Bertens tegen Wit-Rusland

Captain Paul Haarhuis maakte vandaag bekend met welke speelsters Nederland het gaat opnemen tegen Wit-Rusland in de Fed Cup kwalificatieronde op 7 en 8 februari in Den Haag. Kiki Bertens is de kopvrouw van het TeamNL Fed Cupteam en zal samen met het team strijden voor een plaats in de finale. De Fed Cup Finals vinden plaats van 14 tot 19 april 2020 in Boedapest.

Het TeamNL Fed Cupteam speelt op 7 en 8 februari 2020 in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag tegen Wit-Rusland, de huidige nummer 5 van de wereldranglijst. De selectie voor het TeamNL Fed Cupteam bestaat uit: Kiki Bertens (WTA-9), Arantxa Rus (WTA-93), Lesley Pattinama Kerkhove (WTA-166) Indy de Vroome (WTA-210) en Demi Schuurs (WTA-14, dubbelspel).

Haarhuis: “Het is fantastisch dat we in de Wereldgroep een kans maken om ons te kwalificeren voor de Fed Cup Finals in Boedapest. Daar willen we natuurlijk graag bij zijn, net zoals we bij de Davis Cup Finals in Madrid waren. Het is natuurlijk erg fijn dat Kiki zich beschikbaar stelt. Dat vergroot de kansen van het team aanzienlijk. Arantxa heeft een heel goed seizoen gehad en staat in de top 100. Zowel Lesley als Indy hebben een sterke periode in de laatste maanden achter de rug en zich daarmee in het team gespeeld. En met Demi hebben we ook een van de beste dubbelspeelsters van de wereld in het team. Wit-Rusland is gewoon een hele sterke tegenstander, maar met dit team en de steun van het Nederlandse publiek heb ik er veel vertrouwen in.”

Kiki Bertens maakte deze week haar keuze voor deelname aan de Fed Cup. “Ik heb altijd met veel plezier met de andere meiden gespeeld in Fed Cup ontmoetingen en kijk er naar uit in februari voor alle Nederlandse fans te spelen. Ik heb alles afgewogen en mijn keus gemaakt om voor Nederland uit te komen in de Fed Cup en de Olympische Spelen”.

Fed Cup Qualifiers

De ontmoeting in de kwalificatieronde tussen Nederland en Wit-Rusland bestaat uit 5 wedstrijden, 2 enkelspelen op vrijdag en 2 enkelspelen en een dubbel op zaterdag. De wedstrijden zijn best-of-three.
De Sportcampus Zuiderpark biedt in het totaal plaats aan 3.500 toeschouwers en er zal worden gespeeld op gravel.

De laatste interland (2017) tussen Nederland en Wit-Rusland leverde een zege op voor Wit-Rusland. In Minsk won het gastland met 4-1 van de Oranjedames. Aryna Sabalenka (WTA-11), Victoria Azarenka (WTA-50) en Aliaksandra Sasnovich (WTA-67) zijn de belangrijkste speelsters van het Wit-Russische team.

De overige kwalificatiewedstrijden zijn:
Verenigde Staten – Letland
Roemenië – Rusland
Brazilië – Duitsland
Spanje – Japan
Zwitserland – Canada
België – Kazachstan
Slowakije – Groot-Brittannië

De finalisten van dit jaar Australië en Frankrijk hebben zich automatisch geplaatst voor de Fed Cup Finals in 2020. Gastland Hongarije en wildcardhouder Tsjechië zijn de andere twee naties die al zeker zijn van een plekje in de finaleweek.

Tickets

Wil je zeker zijn van tickets voor het Fed Cupduel Nederland - Wit Rusland? Bestel dan nu je tickets via Tennis.nl