KNLTB Vlag wapperen wind

Toernooizege Schouten bij ITF Grade 5-toernooi in Den Haag

Sophie Schouten heeft het ITF Grade 5-toernooi in Den Haag op haar naam geschreven. Ook in het dubbelspel bij het meisjestoernooi viel een Nederlandse toernooizege te noteren. Bij de jongens haalde Liam Liles de finale.

De Nederlandse meiden waren deze week goed op dreef op de banen van Sportcentrum De Rhijenhof. Drie van de vier speelsters in de halve eindstrijd kwamen uit Nederland. Schouten versloeg in de halve eindstrijd de Nederlandse kampioene tot achttien jaar, Elysia Pool. Pool, met een wildcard tot het toernooi toegelaten, moest bij een stand van 6-1 en 4-2 opgeven.

In de finale stond Schouten tegenover Anouk Koevermans. Schouten trok de eindstrijd met 6-2, 6-2 naar zich toe. Schouten beleefde een uitstekend weekeinde in Den Haag. Ze stond in het gehele toernooi geen enkele set af. Daarnaast haalde ze met de Duitse Charlotte Haas ook nog de eindstrijd van het dubbelspel. In de finale waren Warda Ait El Bachir en Amalia Stuger met twee keer 6-4 te sterk voor Schouten en Haas.

De toernooizege van Schouten in het enkelspel was voor de speelster uit Best haar tweede toernooizege in 2019. In juni won ze met de Zwolse Sarah van Emst het dubbelspel op het Flower Bulb Tournament in Hillegom.

In het jongenstoernooi haalde Liam Liles de eindstrijd. De nummer twee van de plaatsingslijst moest in de finale zijn meerdere erkennen in de als dertiende geplaatste Mark Lajal uit Estland, 6-3 en 6-0. Het was voor Liles zijn tweede finale op rij. Hij stond vorige maand in de eindstrijd van het toernooi in het Zwitserse Horgen. Eerder dit jaar won Liles het ITF Grade 5-toernooi in Skopje.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF Grade 5-toernooi in Den Haag.