KNLTB Vlag wapperen wind

Succesvol weekeinde Dekkers bij ITF Grade 4-toernooi in Almere

Bij het ITF Grade 4-toernooi in Almere heeft Florentine Dekkers een succesvolle week achter de rug. Ze haalde de finale van het enkelspel. In het dubbelspel greep ze de titel met Sophie Schouten.

In de finale van het enkelspel moest de speelster uit Ammerzoden haar meerdere erkennen in de als derde geplaatste Pola Wygonowska uit Polen, 6-1 en 6-2. De nummers één tot en met vier hadden zich geplaatst voor de halve eindstrijd in Almere. Dekkers was de nummer één van de plaatsingslijst op de banen van Club Pellikaan.

Voor Dekkers was het haar tweede finale in het enkelspel op rij. Ze won eind augustus een Grade 5-toernooi in het Franse Dijon. Ze won daar ook het dubbelspel aan de zijde van de Francaise Carla Galmiche. Dekkers was ook in Almere succesvol in de dubbel. Met Sophie Schouten, vorige week nog winnares van Grade 5-toernooi in Den Haag, was ze in de finale te sterk voor de Zwolse Sarah van Emst en haar Duitse partner Charlotte Haas, 6-4, 6-4. Het was voor Dekkers haar derde titel in het dubbelspel op rij. Naast haar titels in Almere en Dijon won ze in Limassol een Grade 5-toernooi met de Griekse Martha Makantasi.

Finale voor Den Hartog en Nouws

In het jongenstoernooi kwam de beste prestatie op naam van Jesse den Hartog en Bart Nouws. Zij haalden de halve finales van het dubbelspel. In de halve eindstrijd waren de als vierde geplaatste Duitsers Philip Florig en Max Hans Rehberg na een spannende partij met 4-6, 6-3 en 10-6 te sterk. Het Duitse koppel ging in de finale onderuit tegen de Belg Maikel de Boes en Conor Gannon uit Ierland, 6-4 en 7-5.

In het enkelspel voorspelde toernooidirecteur Erwin de Boerdere al een lastig toernooi voor de Nederlandse jongens. Dat kwam uit. Bij het sterkbezette toernooi in Almere kwam geen enkele Nederlandse speler door de eerste ronde. De toernooizege was een prooi voor de Tsjech Daniel Siniakov, het jongere broertje van de Tsjechische profspeelster Katerina Siniakova (de nummer 58 op de wereldranglijst). Siniakov won met 6-3, 6-4 van de als zevende geplaatste Fransman Sascha Gueymard Wayenburg.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF Grade 4-toernooi in Almere.