KNLTB Vlag wapperen wind

Sterk deelnemersveld bij ITF Grade 4-toernooi in Almere

Na het ITF Grade 5-toernooi in Den Haag spelen de internationale jeugdtennissers deze week in Almere. Toernooidirecteur Erwin de Boerdere kijkt vooruit naar het ITF Grade 4-toernooi op de banen van Club Pellikaan.

,,Ik ben benieuwd. Het is redelijk sterk bezet. Het gaan lange dagen worden, we hebben vier banen beschikbaar. Dat is wel pittig. Het deelnmersveld is iets sterker dan het toernooi in Den Haag, Grade 4 in plaats van Grade 5. Dat is wel zwaarder voor sommigen’’, zegt toernooidirecteur Erwin de Boerdere.

Punten pakken

,,We hebben een paar sterke buitenlandse spelers die komen. Er zitten bijvoorbeeld geen Nederlandse jongens bij de eerste acht van de plaatsingslijst. Bij de meisjes is dat anders. Bij de eerste tien zijn drie Nederlandse meisjes’’, weet De Boerdere. ,,Ik hoop dat de Nederlandse spelers wat punten kunnen pakken zodat ze makkelijker ook toernooien in het buitenland kunnen spelen in de winter. Daar doe je het ook een beetje voor.’’

Almere is voor de tweede keer dit jaar gastheer van een internationaal jeugdtoernooi. In juni won de Nederlandse Min Chae Kim het meisjestoernooi en waren er ook twee Nederlandse toernooizeges in het dubbelspel. Freek van Donselaar en Bastiaan Weststrate (foto) wonnen bij de jongens, Elysia Pool en Sarah van Emst bij de meisjes. Spelers keren terug bij het toernooi. De Fransman Amaury Raynel, dit jaar winnaar van een ITF-toernooi in Tunesië, haalde vorig jaar de halve finales in Almere.

Minder druk op de ketel

De Boerdere ziet wel veerschillen tussen de twee toernooien. ,,Het is nu veel beheersbaarder. Je hebt niet te maken met regen, wind en andere omstandigheden. Je weet dat je om een bepaalde tijd klaar bent. Dat is wel wat relaxter voor de organisatie. Er staat minder druk op de ketel. Je kan nu rustig op vier banen kijken, in de zomer moet je wel eens naar baan acht of baan negen lopen.’’

De deelnemers aan het toernooi in Almere krijgen allemaal een herinneringsshirt aan het toernooi. ,,Dat vinden ze leuk. Er staat ITF op het shirt. Bij een volgend toernooi zie je ze altijd in dat shirt lopen, dat is wel leuk.’’

Klik hier voor meer informatie over het ITF Grade 4-toernooi in Almere.