KNLTB Vlag wapperen wind

Tallon Griekspoor opent Davis Cupduel tegen Jiri Vesely

Zojuist heeft in Ostrava in Tsjechië de loting plaatsgevonden voor het Davis Cupduel van aanstaande vrijdag en zaterdag tussen Tsjechië en Nederland. Robin Haase en Tallon Griekspoor spelen de enkelspelpartijen.

Vrijdag 1 februari speelt Tallon Griekspoor (ATP-233) de eerste enkelspelpartij tegen Ji?í Veselý (ATP-90). In het tweede enkelspel neemt Robin Haase (ATP-58) het op tegen Lukáš Rosol (ATP-143). Op zaterdag 2 februari wordt gestart met de enkelspelpartijen tussen Haase en Veselý, gevolgd door de partij tussen Tallon Griekspoor en Rosol. Het Davis Cupduel eindigt zaterdag met de dubbelpartij tussen Jean-Julien Rojer (ATP-19 dubbelspel) en Matwé Middelkoop (ATP-38 dubbelspel) en  Veselý en Adam Pavlasek (ATP-202).

De winnaar van deze kwalificatieronde plaatst zich voor het Davis Cup eindtoernooi volgens de nieuwe opzet.

Nederland vs. Tsjechië

Nederland en Tsjechië speelden zeven keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-2 in het voordeel van Tsjechië. In september 2017 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar in Den Haag, waarin Nederland met 3-2 won en daardoor promoveerde naar de Wereldgroep.

Wedstrijdprogramma 

Vrijdag 1 februari vanaf 15.00 uur: twee enkelspelpartijen
Zaterdag 2 februari vanaf 13.00 uur: twee enkelspelpartijen en het dubbelspel

Wedstrijden live volgen

Via Twitter en Facebook @tennispuntnl blijf je dagelijks op de hoogte van verslagen, interviews, reacties, uitslagen en video’s! #TeamNL #DavisCup #KNLTBtoptennis. De wedstrijden worden uitgezonden via Ziggo.nl. We proberen ook een livestream op Tennis.nl te krijgen. Er wordt in ieder geval via Twitter een live verslag verzorgd.