KNLTB Vlag wapperen wind

Rolstoeltennisser Niels Vink pakt wereldtitel junioren

De 16-jarige Niels Vink uit Helmond is in het Franse Tarbes wereldkampioen bij de junioren geworden. In de finale was onze landgenoot met 6-2 6-2 te sterk voor de Japanner Katsuki Shimizu. 

Foto: Niels Vink en Robin Ammerlaan

Op het prestigeuze toernooi van Les Petit As stond Niels Vink samen met zijn partner Maarten ter Hofte in de finale van het herendubbelspel. De pupillen van coach Robin Ammerlaan kwamen in de finale net te kort tegen de Turkse Emirhan Toper en de Braziliaanse Joao Lucas Takaki. Het Turkse/Braziliaanse duo was met 6-2 7-6 te sterk. 

Niels zet alles op alles om in 2020 te kunnen meedoen aan de Paralympische Spelen in Tokyo in de quadcategorie. “Toen ik in 2012 met mijn moeder in Londen de Paralympics bezocht, deed ik nog niet aan sport. Toen wist ik wat ik wilde. Daaraan meedoen.”