NOJK Dubbelspel 2024 (alle finalisten)

Winnaars NOJK Dubbelspel bekend; 'mooie voorbereiding op competitie'

De winnaars van de NOJK Dubbelspel 2024 zijn bekend. Nouk Kleinenberg en Fleur de Bresser wisten als enigen een titel te prolongeren in sportcentrum De Rhijenhof te Den Haag. Waar ze zich vorig jaar kroonden tot kampioenen in de 'onder 14', pakten ze dit jaar ook gelijk de titel in de 'onder 16'.

De nu vijftienjarige Fleur en veertienjarige Nouk waren vorig jaar lang tijd niet te verslaan in het dubbelspel. Ze wonnen samen maar liefst zes internationale toernooien in 2023 en veroverden dan ook niet verrassend de dubbelspeltitel op zowel de NOJK als de NJK. Nu beide inmiddels actief zijn op de ITF Juniorentour, speelt Fleur samen met haar oudere zus Benthe, maar voor de NOJK Dubbelspel sloegen ze de handen opnieuw ineen. 

Op de NOJK Dubbelspel 2024, dat voor het eerst aan het einde van het winterseizoen plaatsvindt en niet meer in dezelfde periode (aan het einde van het jaar) als de NOJK enkelspel, stond er geen maat op het duo. 

Net als vorig jaar sloegen ze zich zonder setverlies naar de titel waarbij ze op weg daar naar toe ook weer afrekenden met Feline Docters van Leeuwen, een vroegere dubbelpartner van Nouk Kleinenberg. Vorig jaar gebeurde dit in de finale, ditmaal werd het 6-2, 7-5 voor Nouk en Fleur in de halve finales tegen Feline Docters van Leeuwen en Gelissa Verheijen. In de finale wonnen Nouk en Fleur met 6-1, 6-2 van Danja Nieboer en Felien Willemse.

Pippa Fennis en Mila van der Lecq flikten bijna een zelfde kunstje, maar de kampioenen van 'onder 12' in 2023 kwamen afgelopen weekeinde net tekort in de eindstrijd van 'onder 14'. In een spannende finale trokken Lilly van den Dongen en Chioma Onunta met 6-4, 7-6 (2) aan het langste eind.

Het jongere broertje van Pippa, Rafael Fennis, veroverde samen met Valentijn Roodenburg de titel in de 'onder 12'.

Bekijk onderaan het artikel een overzicht van de kampioenen van de NOJK Dubbelspel 2024.

Voorbereiding op competitie

Dat het toernooi dit jaar voor het eerst los van het enkelspel plaatsvond heeft alles te maken met de banencapaciteit en de drukke toernooiperiode in december, zeker voor ouderejaars. Ook voor trainers was het een hoge belasting om drie weken op de NOJK te zijn. De wens was dus om het aantal speeldagen terug te brengen.

“In verband met het aantal banen kan het niet allemaal in één week gespeeld worden als het dubbelspel erbij zit. We hebben dus opnieuw gekeken naar wat we met deze dubbels willen. Deze zijn naar maart gegaan zodat het winterseizoen ook afgesloten wordt met een 'nationale'. Daarnaast is het NOJK Dubbelspel een mooie voorbereiding voor de competitie die begin april van start gaat”, aldus een medewerker van de afdeling Toptennis van de KNLTB.

Kampioenen NOJK Dubbelspel 2024

JD 12: Rafael Fennis en Valentijn Roodenburg

MD 12: Aisha Galal en Quin Lageveen

JD 14: Stan Put en Joris van Linde

MD 14: Lilly van den Dongen en Chioma Onunta

JD 16: Dean Mansveld en Finn Stoter

MD 16: Fleur de Bresser en Nouk Kleinenberg

JD 18: Teun Mantel en Ivar Vinke

MD 18: Rose Marie Nijkamp en Joy de Zeeuw

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de NOJK Dubbelspel 2024.

AFBEELDING: Alle winnaars en verliezend finalisten van de NOJK Dubbelspel 2024.