Davis Cup Winst hig res

TeamNL speelt Davis Cup Finals tegen Italië, België en Brazilië

Het TeamNL Davis Cupteam speelt de groepsfase van de Davis Cup Finals van 10 t/m 15 september 2024 in Bologna. De loting vandaag plaatste TeamNL in groep A met Italië, België en Brazilië. De 2 beste teams van deze groep plaatsen zich voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals van 19 t/m 24 november in Malaga.

Captain Paul Haarhuis: "Een sterke poule met titelverdediger Italië. België heeft met Goffin en Bergs twee sterke spelers en een sterk dubbel. Brazilië heeft met Seyboth Wild en Monteiro twee jongens die qua sterkte vergelijkbaar zijn met de Belgen. Het wordt pittig, maar we hebben absoluut kansen om bij de eerste 2 te eindigen. We zullen weer een goede teamprestatie moeten leveren. We spelen in Europa, dat is heel fijn. Bologna is een leuke stad om naar toe te reizen, dus hoop dat veel Nederlandse fans ons daar komen aanmoedigen. In Malaga hebben we weer gezien hoe fijn die support is".

Onder leiding van Paul Haarhuis won Nederland in februari in Groningen van Zwitserland en plaatste zich daarmee voor de finaleronde van de Davis Cup in september 2024. De groepsfase wordt gespeeld in 4 speelsteden, Bologna, Manchester, Valencia en Zhuhai (China). De 2 beste teams van elke groep spelen in de knock-out fase van de Davis Cup Finals in Malaga van 19 t/m 26 november.

De overige groepen in groepsfase in september zijn:

  • Groep A (Bologna): Italië, Nederland, België en Brazilië
  • Groep B (Valencia): Australië, Tsjechië, Frankrijk en Spanje
  • Groep C (Zhuhai): Duitsland, Verenigde Staten, Slowakije en Chili
  • Groep D (Manchester): Canada, Finland, Groot-Brittannië en Argentinië

Het exacte speelschema wordt later bekend gemaakt en de ticketverkoop gaat binnenkort live. 

Pre-registreer je nu voor tickets 

TeamNL kan jouw support goed gebruiken in Bologna. Wil jij dit Oranjefeest graag met ons meevieren? Pre-registreer je nu via dit formulier zodat we je kunnen informeren over het ticketaanbod vanuit de KNLTB.