DavisCup DitisTeamNL header

Selectie TeamNL Davis Cup tegen Zwitserland bekend

Paul Haarhuis, captain van het TeamNL Davis Cupteam heeft vandaag het team voor de Davis Cup Qualifiers tegen Zwitserland bekend gemaakt. Hij kan beschikken over Tallon Griekspoor (ATP-23), Botic van de Zandschulp (ATP-50), Gijs Brouwer (ATP-162), Wesley Koolhof (ATP dubbel-8) en Jean-Julien Rojer (ATP dubbel-18). Het kwalificatieduel wordt gespeeld op 2 en 3 februari op een hardcourtbaan in Martiniplaza in Groningen. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Davis Cup Finals in september.

Captain Paul Haarhuis, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, is blij dat de spelers weer beschikbaar zijn voor het team: 'We hebben een geweldig jaar gehad en bij de beste 8 teams van de wereld meegestreden in Malaga. Super dat ik met dit team naar Groningen kan afreizen. Onze doelstelling is natuurlijk om dit jaar opnieuw Malaga te bereiken en daarvoor moeten we ons eerst plaatsen voor de groepsfase van de Finals. Daar gaan we voor strijden tegen Zwitserland. Het is mooi dat we weer in Groningen spelen, vorig jaar hebben we ontzettend genoten van de oranjesfeer in Martiniplaza. De support van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk. Zwitserland is een pittige tegenstander, maar het thuisvoordeel met enthousiast publiek geeft ons zeker een extra steuntje in de rug. Ik kijk er naar uit'.

De kaartverkoop voor dit duel is in december gestart. De fans zijn enthousiast, de zaterdag is al bijna uitverkocht. Tickets zijn verkrijgbaar via de KNLTB.

Qualifiers

Spanje en Groot-Brittannië hebben een wildcard gekregen en zijn net als de finalisten van dit jaar, Australië en Italië, verzekerd van een plek in de groepsfase van de Davis Cup Finals in september volgend jaar.

De overige ontmoetingen in de Qualifiers ronde in februari zijn:

 • Canada – Republiek Korea
 • Servië – Slowakije
 • Kroatië – België
 • Hongarije - Duitsland
 • Nederland – Zwitserland
 • Tsjechië – Israël
 • Oekraïne - Verenigde Staten
 • Finland - Portugal
 • Chinees Taipei – Frankrijk
 • Argentinië - Kazachstan
 • Zweden – Brazilië
 • Chili – Peru

Alle informatie over het Davis Cupduel tussen TeamNL en Zwitserland vind je op deze pagina