DB 09616

Australian Open: dubbelspel met veel landgenoten in het schema

Update 24 januari 10.25 uur.

De Australian Open is in volle gang en na de singelaars maken ook de dubbelaars hun opwachting in Melbourne.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk zijn er veel landgenoten in het speelschema te vinden. Dit is hun loting.

Jean-Julien Rojer en zijn Britse partner Lloyd Glasspool vormen het hoogst geplaatste duo met een Nederlandse tintje. De nummers 11 van de plaatsingslijst versloegen in de eerste ronde Tallon Griekspoor en Bart Stevens met 7-6(2) 6-2 en rekenden vervolgens af met Goransson/Olivetti: 7-6(3) 4-6 6-2. Hugo Nys en Jan Zielinski stopte via 3-6 6-4 7-6(3) hun winstreeks in de derde ronde.

Wesley Koolhof is dit jaar herenigd met Nikola Mektic en is samen met de Kroaat als 14de ingeschaald. Zij openden hun jacht naar de titel met een 7-6(4) 2-6 6-3 zege op het Franse duo Doumbia/Reboul en vervolgden hun zegetocht tegen Heliovaara/Peers: 6-1 6-4. In de derde ronde waren ze echter met 7-6(8) 7-6(4) niet opgewassen tegen het als tweede geplaatste team Bopanna/Ebden.

Robin Haase was met Yuki Bhambri gekoppeld aan het koppel Barrientos/Matos en ging op dinsdag met 1-6 7-6(8) 7-6(7) nipt onderuit.

Matwé Middelkoop trof samen met Marcelo Melo het als derde geplaatste team Ram/Salisbury en moest met 7-6(4) 7-5 zijn meerdere erkennen.

Botic van de Zandschulp, die in het enkelspel zijn meerdere moest erkennen in Jannik Sinner, betrad aan de zijde van Mackenzie McDonald de baan voor een duel tegen het als vijfde geplaatste koppel Gonzalez/Skupski, maar moest ook daar in straight sets buigen.

In het vrouwendubbelspel zijn drie Nederlands georiënteerde koppels. Demi Schuurs en Luisa Stefani zijn als negende geplaatst en begonnen het Grand Slamtoernooi met een 6-2 7-5 overwinning op Sorana Cirstea en Donna Vekic. In de tweede ronde waren ze met 7-6(6) 4-6 7-5 ook te sterk voor het koppel Dolehide/Stearns, waardoor een ontmoeting in de derde ronde met het duo Krawczyk/Shibahara op de planning stond en ook daar was het Nederlands/Braziliaans duo succesvol. In de kwartfinale was Elise Mertens met Su-Wei Hsieh met 6-4 6-2 te sterk..

Arantxa Rus was met haar Duitse partner Tatjana Maria geloot tegen het Pools/Oekraïense duo Kawa/Kostyuk, maar hadden met 6-0 6-2 geen kans op een zege.

Bibiane Schoofs stond samen met haar Belgische partner Kimberley Zimmerman tegenover het Chinese koppel Guo/Jiang en ging in drie sets ten onder.

Meer informatie over het dubbelspel op de Australian Open vind je hier.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via Eurosport.nl.