Afbeelding van WhatsApp op 2023 12 17 om 13.50.01 b6e987a4

Lamens verslaat Bakker en wint voor derde keer op rij NK Tennis

Suzan Lamens heeft voor de derde keer op rij het NK Tennis gewonnen. In de finale om de nationale titelstrijd was ze Annelin Bakker met 6-3 6-3 de baas.

Lamens was als tweevoudig winnares in Amstelveen als eerste geplaatst. De speelster uit Zuid-Holland moest in de halve finale diep gaan tegen de jonge Isis van den Broek en kwam terug van een set achterstand (4-6 7-6 6-2) om de eindstrijd te bereiken.

De route van Bakker begon in het kwalificatietoernooi. In zowel de kwartfinale als halve finale van het hoofdschema boog ze een set achterstand om in een prachtige zege.

Met harde klappen zette Bakker Lamens vanaf het begin onder druk, maar de nummer 213 van de wereld counterde goed. De foutenlast liep op bij de qualifier naarmate Lamens de rally’s langer wist te maken.

Het einde kende nog wat spanning, want de eerste zes wedstrijdpunten wist Lamens niet te verzilveren. Op de zevende was het uiteindelijk op eigen service wel raak.

Lamens’ derde nationale enkelspeltitel gaat de geschiedenisboeken in. De laatste keer dat een speelster drie keer de beste was in het vrouwenenkelspel was Trudy Groenman in 1964.

Overige onderdelen
Bakker ging een dag eerder ook onderuit in de finale van het dubbelspel. Aan de zijde van Lian Tran moest ze haar meerdere erkennen in Van den Broek en Rosé Marie Nijkamp. Het wildcardduo sloeg ze zich via 6-4 6-2 naar de dubbeltitel.

De hoofdprijs in het vrouwen rolstoeltennis ging naar Diede de Groot. De wereldtopper was in de titelstrijd met 6-2 6-0 te sterk voor talent Lizzy de Greef.