Jesper de Jong NK Tennis

De Jong pakt titel NK Tennis na zege op Brouwer

Jesper de Jong heeft het mannenenkelspel op het NK Tennis in Amstelveen gewonnen. In de finale rekende hij af met Gijs Brouwer: 7-6(2) 6-4. De Jong volgt daarmee Botic van de Zandschulp als nationaal kampioen op.

De als eerste geplaatste De Jong bereikte de titelstrijd door een straight sets zege op qualifier Ronetto van Tilburg, nadat hij in de kwartfinale drie sets nodig had tegen Brian Bozemoj.

Tweede reekshoofd Brouwer kende geen problemen met Mees Röttgering. Hij gunde de jongeling slechts twee games. Het waren wel pas de eerste games die Brouwer dit toernooi afstond, want in de kwartfinale sloeg hij zich met 6-0 6-0 langs qualifier Christian Lerby.

Aan één break had De Jong voldoende om zich naar zijn eerste NK indoortitel te spelen. De openingsset pakte de 23-jarige speler uit Hoofddorp via de tiebreak met 7-2. Halverwege het tweede bedrijf wist hij de opslag van de linkshandige Brouwer te kraken. Solide spel aangevuld met sterke services bracht De Jong vervolgens naar de overwinning: 7-6(2) 6-4.

Overige onderdelen
De titel in het mannendubbelspel werd een prooi voor Sander Arends en Sem Verbeek. Het als eerste geplaatste koppel was in de finale met 6-4 6-2 te sterk voor Lerby en Jip van Assendelft.

Tom Egberink was de beste in het mannenenkelspel van het rolstoeltoernooi. De nummer twee van de plaatsingslijst versloeg topseed Maikel Scheffers met 2-6 6-0 6-2.

Samen wonnen Egberink en Scheffers ook het dubbelspel.