Davis Cup Finals Malaga TeamNL

TeamNL ontvangt Zwitserland tijdens Davis Cup Qualifiers in Groningen

In Malaga heeft voorafgaand aan de finale van de Davis Cup 2023 de loting voor de Davis Cup Qualifiers 2024 plaatsgevonden. Nederland werd gekoppeld aan Zwitserland. Het TeamNL Davis Cupteam speelt op 2 en 3 februari thuis en mag naast de locatie ook de ondergrond bepalen. De wedstrijd wordt gespeeld in Martiniplaza in Groningen, de ticketverkoop is inmiddels open.  

Captain Paul Haarhuis over de loting. ‘Zwitserland is wel een pittige tegenstander, maar een mooi tennisland met rijke tennishistorie. Met Wawrinka, Stricker en Huesler hebben ze een goed team. Het is heel fijn dat we thuis spelen. Vorig jaar in Groningen was er een geweldige Oranjesfeer. De support van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk. We gaan er vol voor en zullen er alles aan doen om ons weer te plaatsen voor de groepsfase van de Davis Cup Finals.’

Het TeamNL Davis Cupteam wist zich dit jaar in Split door de groepsfase van de Davis Cup Finals te slaan na winst op Finland en de Verenigde Staten. In de kwartfinale stopte Italië afgelopen donderdag de zegereeks van Oranje. Het team heeft opnieuw aangetoond met de wereldtop mee te kunnen.

De ticketverkoop voor de wedstrijd Nederland – Zwitserland is al open.

Qualifiers

Spanje en Groot-Brittannië hebben een wildcard gekregen en zijn net als de finalisten van dit jaar, Australië en Italië, verzekerd van een plek in de groepsfase van de Davis Cup Finals in september volgend jaar.

De overige ontmoetingen in de Qualifiers ronde in februari zijn:

 • Canada – Republiek Korea
 • Servië – Slowakije
 • Kroatië – België
 • Hongarije - Duitsland
 • Nederland – Zwitserland
 • Tsjechië – Israël
 • Oekraïne - Verenigde Staten
 • Finland - Portugal
 • Chinees Taipei – Frankrijk
 • Argentinië - Kazachstan
 • Zweden – Brazilië
 • Chili – Peru