Afbeelding van WhatsApp op 2023 11 23 om 17.05.47 62b16062

TeamNL moet in Davis Cup Finals buigen voor Sinner en co

Het TeamNL Davis Cupteam is in de kwartfinale van de Davis Cup Finals uitgeschakeld. Italië - waar Jannik Sinner de grote man was – versloeg Oranje in Malaga met 2-1.

De dag begon in het zuiden van Spanje goed voor Nederland. Botic van de Zandschulp zette TeamNL op voorsprong door in een thriller af te rekenen met Matteo Arnaldi: 6-7(6) 6-3 7-6(7).

Van de Zandschulp mocht als Nederlandse nummer twee de interland met Italië al om 10.00 uur openen. Na kansen in de eerste set moest hij deze toch laten aan zijn 22-jarige tegenstander.

In het tweede bedrijf raakte Van de Zandschulp op dreef en na de stand in sets op gelijke hoogte te hebben gebracht, pakte hij in de beslissende set een break voorsprong. Arnaldi gaf zich echter niet gewonnen en knokte onder luide steun van de Italiaanse fans zich naar een tiebreak.

De ontknoping van de partij leverde spannende momenten op. Maar liefst drie wedstrijdpunten moest Van de Zandschulp overleven. Op zijn eerste matchpoint was het wel raak en greep hij de winst in de tiebreak met 9-7. Hiermee was het eerste belangrijke punt binnen voor Nederland.

Tallon Griekspoor trof niemand minder dan Jannik Sinner tegenover zich. De nummer vier van de wereld is al weken in bloedvorm en toonde zijn klasse in het tweede enkelspel.

Griekspoor kon in de eerste set bijblijven, maar moest de tiebreak aan de Italiaan laten. Vervolgens was Sinner niet meer af te stoppen en racete hij met 7-6(3) 6-1 naar de winst.

Het dubbelspel moest beslissen of Nederland of Italië naar de halve finale op zaterdag zou gaan. Wesley Koolhof trad aan met Griekspoor, terwijl Italië Lorenzo Sonego en Sinner de baan op stuurden.

Sinner toonde met scherpe returns en dwingende services opnieuw zijn klasse. Sonego werd door het hoge niveau van zijn partner meegetrokken. De Italianen plaatsten in beide sets één break. Niet toevallig serveerde Sinner foutloos voor de zege: 6-3 6-4.

Italië plaatste zich zodoende met 2-1 voor de halve finale van de Davis Cup Finals tegen Servië of Groot-Brittannië. TeamNL bleef net als vorig jaar steken in de kwartfinale. Toen was Australië te sterk. De Aussies nemen het vrijdag in de halve finale op tegen Finland.

Het vervolg van de Davis Cup Finals is te volgen via Ziggo Sport.