777017 Tallon Griekspoor NED Botic van de Zandschulp NED Getty Images for ITF Web

TeamNL klaar voor strijd met sterk Italië om halve finaleplek

Het TeamNL Davis Cupteam bereidt zich in Malaga voor op een treffen met Italië. Inzet is een plek in de halve finale van de Davis Cup Finals.

Paul Haarhuis heeft ten aanzien van de groepsfase van het 123-jarige landentoernooi één wijziging in zijn team doorgevoerd. Naast de vertrouwde namen Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Gijs Brouwer en Wesley Koolhof selecteerde de captain Jean-Julien Rojer in plaats van Matwé Middelkoop.

In het Palacio de Deportes José María Martín Carpena neemt TeamNL het donderdag op tegen het sterke Italië.

De Italiaanse captain Filippo Volandri beschikt over sterspeler Jannik Sinner en de top50-spelers Lorenzo Musetti (ATP-27), Matteo Arnaldi (ATP-44) en Lorenzo Sonego (ATP-47). Simone Bolelli is er bij voor het dubbelspel.

Nummer vier van de wereld Sinner speelde in aanloop naar de Davis Cup Finals in eigen land nog de eindstrijd van de ATP Finals. In Turijn moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic, nadat hij in de groepsfase won van de Servische grootheid.

Ondanks het krachtsverschil op papier keek Haarhuis op de persconferentie in Malaga met vertrouwen uit naar de ontmoeting met de Italianen. ‘Wij hebben niets te bewijzen. We hebben het vertrouwen dat we kunnen winnen, maar weten ook dat we de underdog zijn.’

‘We zijn met een doel naar Malaga gekomen en dat is om de eerste wedstrijd te winnen. Vervolgens de tweede en ook de derde. Daarom zijn we hier’, vervolgde Haarhuis.

Het duel tussen Nederland en Italië begint donderdag om 10.00 uur met een enkelspel tussen de nummer twee van elk land. Vervolgens kruisen de kopmannen de degens. Als de stand na de singles gelijk is volgt het dubbelspel.

Vorig jaar verloor TeamNL in de kwartfinale met 2-0 van Australië. De Aussies reikten vervolgens tot de finale waarna Canada er met de hoofdprijs vandoor ging.

De kwartfinales dit jaar zijn:

Canada – Finland
Tsjechië – Australië
Groot-Brittannië – Servië
Nederland – Italië

De wedstrijden zijn live te volgen via Ziggo Sport en de livestream op het YouTube-kanaal van de KNLTB.