Knltb diede de groot 09734 Mym7YNhBUA

De Groot en Vink bekronen topseizoen met Masterstitel

Diede de Groot en Niels Vink hebben in Barcelona de Wheelchair Masters gewonnen. In de finale van het eindejaarstoernooi voor de beste rolstoeltennissers van het seizoen versloeg De Groot Yui Kamiji, terwijl Vink afrekende met landgenoot Sam Schröder.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Wheelchair Masters werd er op gravel gespeeld. Op de Emilio Sanchez Academy, waar de wind een grote rol speelde, wist De Groot haar zesde opeenvolgende winst van de NEC Singles Masters ternauwernood veilig te stellen.

De Japanse Kamiji won in de finale de openingsset met 6-1, maar De Groot wist de partij knap om te draaien en trok vervolgens met 6-1 en 6-4 aan het langste eind.

De nummer één van de wereld bleef zodoende maar liefst 127 wedstrijden op rij ongeslagen. Haar laatste verliespartij was in februari 2021. Niet geheel toevallig tegen mondiale nummer twee Kamiji.

Dit jaar won de 26-jarige De Groot vijftig wedstrijden.

In het onderdeel Quads ging de eindzege ook naar de nummer één van de plaatsingslijst. Vink onttroonde Schröder - ondanks een lekke band in de tweede set - door de finale met 6-4 6-2 te winnen.

Vorig jaar was Schröder de beste toen het wereldevenement in Oss werd gehouden.

Vink schroefde zijn totaal aantal toernooizeges dit jaar op naar 12 stuks. Hij speelde 14 toernooien en verloor dus slechts twee singlewedstrijden. Beide van Schröder.

Bekijk hier alle uitslagen van de NEC Wheelchair Masters.