Billie Jean King Cupteam 2023 Demi Schuurs Suzan Lamens

Selectie TeamNL Billie Jean King Cupteam voor duel tegen Oekraïne bekend

Elise Tamaëla, captain van het TeamNL Billie Jean King Cupteam heeft vandaag de selectie bekend gemaakt voor het Billie Jean King Cupduel tegen Oekraïne. Het team bestaat uit Arantxa Rus (WTA-51), Arianne Hartono (WTA-165), Suzan Lamens (WTA-243) en Demi Schuurs (WTA Doubles-13). TeamNL speelt op 11 en 12 november in Vilnius, Litouwen voor een plek in de Wereldgroep.

"Ik ben blij dat we met een sterk team kunnen afreizen naar Litouwen. Het wordt een pittige uitdaging, Oekraïne heeft 6 speelsters in de top 100. We zullen ons beste tennis moeten laten zien en er vol voor gaan", zegt captain Elise Tamaëla. Kiki Bertens reist mee met het team als assistent-coach.

Het is gebruikelijk dat één van de spelende landen het Billie Jean King Cup-duel host in eigen land, maar vanwege de situatie in Oekraïne wordt het duel gespeeld op de hardcourtbanen in de SEB Arena in Litouwen. De KNLTB biedt geïnteresseerde fans gratis tickets aan voor de wedstrijden in Litouwen (e-mail naar evenementen@knltb.nl).

Billie Jean King Cup

Het Nederlandse team plaatste zich in april in Antalya voor de Play-offs na winst in het beslissende duel tegen Servië. De winnaar van dit duel mag zich volgend jaar via de Billie Jean King Cup Qualifiers proberen te plaatsen voor de Finals. De verliezer speelt verder in de Groepsfase.

Overige duels in de Play-offs in november zijn:

  • Oekraïne – Nederland
  • Slowakije – Argentinië
  • België – Hongarije
  • Groot-Brittannië – Zweden
  • Brazilië – Korea Rep.
  • Servië – Roemenië
  • Japan – Colombia
  • Oostenrijk – Mexico

Kijk voor meer informatie over de Billie Jean King Cup op www.toptennis.tennis.nl/billie-jean-king-cup/ en www.billiejeankingcup.com.

Tickets

Wil jij TeamNL aanmoedigen in Litouwen? De KNLTB biedt gratis kaarten aan voor Oranjefans die naar Litouwen afreizen om het Billie Jean King Cupteam te supporten. Stuur een e-mail naar evenementen@knltb.nl en de tickets komen dan zo snel mogelijk jouw kant op!