Diede de groot juichen

Eindejaarstoernooi beste rolstoeltennissers voor het eerst op gravel van start

In Barcelona strijdt deze week de internationale top8 van het jaar bij de mannen en vrouwen om de titel in zowel het enkel- als dubbelspel van de 2023 NEC Wheelchair Masters.

Het eindejaarstoernooi voor de beste rolstoeltennissers van het seizoen wordt voor het eerst op gravel gespeeld. Bij de mannen doen dit jaar geen Nederlanders in het enkelspel mee. Het vrouwentoernooi is met drie landgenotes goed voorzien.

De loting op de Emilio Sanchez Academy zorgde er voor dat vijfvoudig winnares Diede de Groot, Aniek van Koot en Jiske Griffioen in dezelfde poule werden geplaatst. Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika maakt Groep A compleet.

Groep B is gevuld met nummer twee van de wereld Yui Kamiji, Zhenzhen Zhu, Manami Tanaka en Dana Mathewson uit de Verenigde Staten.

De twee speelster in elke groep met de beste resultaten plaatsen zich voor de halve finales.

In het dubbelspel staat Lizzy de Greef aan de zijde van Aniek van Koot.

In het mannentoernooi ontbreken de Nederlanders dit jaar in het enkelspel. Maikel Scheffers vormt met de Belg Joachim Gerard wel een koppel in het dubbelspel.

Het onderdeel Quads telt wel twee landgenoten in de personen van Niels Vink en Sam Schröder. De nummer één en twee van de wereld zijn in verschillende groepen geplaatst.

Vink kruist eerst de degens met Heath Davidson, Donald Ramphadi en Guy Sasson.

Winnaar van vorig jaar Schröder strijdt in de poulefase met Robert Shaw, David Wagner en Andy Lapthorne.

Volg het evenement live via: 

De speelschema’s zijn hier te bekijken.