DB 03066

Loting rolstoeltennis: Nederlandse US Openfinales liggen in het verschiet

Komt er een Nederlandse US Openfinale? Dat is de vraag die mogelijk het eerst wordt beantwoord in het vrouwenenkelspel van het rolstoeltennis en in de quads.

Met argusogen wordt er tijdens de loting gelet op de namen die bovenin het speelschema van het vrouwenenkelspel worden geplaatst. Want op de bovenste rij van het tableau staat al jaren de naam van topfavoriet en vijfvoudig winnares Diede de Groot.

De nummer één van de wereld maakt de dienst uit op de Grand Slams. Voor de Nederlandse speelsters is de loting in New York wat dat betreft goed uitgepakt. Aniek van Koot, Jiske Griffioen en Lizzy de Greef zijn alle drie in het onderste deel terechtgekomen.

Nadeel is wel dat ze elkaar snel in het toernooi treffen. In de openingsronde staat de partij tussen Van Koot en De Greef op het programma. De winnares neemt het in de tweede ronde vervolgens op tegen Griffioen of de Japanse Shiori Funamizu.

De Groot opent haar titelverdediging tegen Pauline Deroulede uit Frankrijk.

Het mannenenkelspel kent drie Nederlandse spelers. Maikel Scheffers, Ruben Spaargaren en Tom Egberink zijn in New York neergestreken.

Scheffers zit in het bovenste gedeelte van het speelschema en neemt het op tegen Casey Ratzlaff, terwijl Spaargaren en Egberink onderin zijn geplaatst.

Egberink heeft de zwaarste loting, want hij is gekoppeld aan tweede reekshoofd en titelhouder Alfie Hewett. Spaargaren ontmoet de ongeplaatste Daisuke Arai.

In de Quads zijn Niels Vink en Sam Schröder de grote favorieten om de eindstrijd te halen.

Vink was vorig jaar de beste op Flushing Meadows en is als eerste geplaatst. Zijn route naar een nieuwe finale begint tegen de Chileen Francisco Cayulef.

Schröder is als tweede ingeschaald en zijn tegenstander in de openingsronde is de Turk Ahmet Kaplan.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

De wedstrijden zijn live te zien via de Discovery+ app.