DSC04822

Koevermans runner-up in Oldenzaal; Houkes onttroond

Het Siers Groep ITF World Tennis Tour Oldenzaal zit er op. Het gecombineerde ITF-toernooi voor vrouwen (40.000 dollar) en mannen (25.000 dollar) werd op de banen van Oldenzaalse Lawn Tennis Club Ready georganiseerd.

Brenda Fruhvirtova en Lucas Gerch gingen er met de hoofdprijzen vandoor.

De pas 16-jarige Fruhvirtova maakte haar status als topseed waar. De getalenteerde Tsjechische was in de finale met 7-5 6-2 te sterk voor Anouk Koevermans, die optimaal gebruikmaakte van haar wildcard. Koevermans versloeg in de halve finale Eva Vedder.

De eindstrijd in het vrouwendubbelspel kende ook Nederlandse inbreng.

Vedder en Isabelle Haverslag waren als eerste geplaatst, maar moesten in de titelstrijd buigen voor Gergana Topalova en Daniela Vismane. De Bulgaarse en Letse pakten met 7-5 2-6 10-5 de titel.

Mannen
Max Houkes was de titelverdediger in het mannenenkelspel. De linkshandige speler reikte deze editie tot de laatste vier.

In de halve finale was Houkes niet opgewassen tegen Gerch. De Duitser stoomde vervolgens door naar de toernooizege door in de eindstrijd met 7-5 6-0 te winnen van de als eerste geplaatste Amerikaan Oliver Crawford.

Nederlands succes was er wel in het dubbelspel. Dat kon ook niet anders, want de finale bestond uitsluitend uit landgenoten.

Sander Jong en Jesse Timmermans waren uiteindelijk in drie sets te sterk voor Brian Bozemoj en Stijn Pel: 4-6 6-4 10-2.