USOpen2022 Diede de Groot8

De Groot en Schröder oppermachtig naar volgende US Opentitel

Diede de Groot heeft in New York haar zesde opeenvolgende US Opentitel veroverd. Sam Schröder pakte in de Quads zijn tweede eindzege op Flushing Meadows door Niels Vink te verslaan.

De onbetwiste nummer één van de wereld De Groot versloeg in de finale Yui Kamiji met 6-2 6-2.

De eindzege betekende dat de 26-jarige speelster uit Woerden drie jaar achterelkaar het echte Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open in één kalenderjaar) heeft weten te bemachtigen.

In totaal heeft De Groot nu twintig Grand Slamtitels op haar naam staan, waarvan de laatste 12 stuks op rij. In New York pakte ze haar zesde eindzege en kwam daarmee op gelijke hoogte met Esther Vergeer, die haar de trofee in het Louis Armstrong Stadium overhandigde.

Een dag eerder moest De Groot in het vrouwendubbelspel de finale tegen Kamiji en Kgothatso Montjane laten schieten omdat haar dubbelpartner Jiske Griffioen ziek was.

Quads
Sam Schröder wees in de titelstrijd in de Quads zijn maatje en titelhouder Niels Vink terug. De nummer twee van de wereld versloeg in een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar de nummer één met 6-3 7-5.

Schröder won eerder dit jaar ook al de Australian Open, terwijl Vink de beste was op het gravel van Roland Garros en het gras van Wimbledon.

Samen legden Vink en Schröder in New York beslag op het dubbelspel.