DSC09566

Fennis, Drijver, Ray en Van Hillegersberg winnen Nationale Junioren Kampioenschappen

De finales van de Nationale Junioren Kampioenschappen tot en met 12 en 14 jaar bestonden uitsluitend uit hoog geplaatste speelsters en spelers.

Pippa Fennis, Laurens Drijver, Sophie Ray en Wouter van Hillegersberg namen vanaf het Tulip Tennis Center in Hilversum de titels mee naar huis.

De meisjesenkelspelfinale in de jongste leeftijdsklasse ging tussen tweede reekshoofd Fennis en nummer drie van de plaatsingslijst Cara Nitescu.

Zowel Fennis als Nitescu toonde de hele week al goede vorm en bereikte zonder setverlies de eindstrijd. In de titelstrijd was het Fennis die met 6-4 6-2 de titel opeiste.

Bij de jongens in dezelfde leeftijdscategorie was het Drijver die topseed Rogier Verbeet wist te verslaan. De nummer twee in het schema verloor alleen de eerste set in de openingsronde, maar kwam vervolgens flink op stoom en won de droomfinale met 6-1 6-4.

In de categorie tot en met 14 jaar gingen beide finales ook tussen de hoogst geplaatste spelers op het programma.

Topseed Ray liet zich niet verrassen en was met 6-2 6-2 een maatje te groot voor de als tweede ingeschaalde Nouk Kleinenberg.

De finale bij de jongens tot en met 14 jaar werd een prooi voor Van Hillegersberg. Het tweede reekshoofd bleef in al zijn vijf partijen zonder setverlies. In de titelstrijd wist hij Stan Put met 6-3 6-3 aan zijn zegekar te binden.

Uitslagen

ME 12 Pippa Fennis (2) – Cara Nitescu (3) 6-4 6-2

JE 12 Laurens Drijver (2) – Rogier Verbeet (1) 6-1 6-4

ME 14 Sophie Ray (1) – Nouk Kleinenberg (2) 6-2 6-2

JE 14 Wouter van Hillegersberg (2) – Stan Put (1) 6-3 6-3

Bekijk hier alle schema’s.

Van 7 tot en met 12 augustus wordt er gestreden in de categorie tot en met 16 en 18 jaar.