Y4A8459

Amstelveen Women’s Open prachtig podium voor talent en ervaring

Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen is van 10 – 16 juli het decor voor het Amstelveen Women’s Open. Het internationale toernooi is na Libéma Open het grootste tennisevenement voor vrouwen in Nederland. Dus dat betekent van dichtbij genieten van toptennis.

Het motto van het met 60.000 dollar gedoteerde ITF-toernooi is ‘Where Talent Bloom’. In een schema van 32 speelsters wordt gestreden om de titel en waardevolle punten voor de wereldranglijst.

De deelnemerslijst is een mix van opkomende talenten en ervaren profs. Ysaline Bonaventure (WTA-93) uit België en de Estse Kaia Kanepi (WTA-98) behoren tot de beste honderd speelster op de wereldranglijst. De pas 16-jarige Brenda Fruhvirtova (WTA-136) uit Tsjechië is bezig om de ranglijst te bestormen.

Nederlandse inbreng is er natuurlijk ook. Suzan Lamens is op basis van haar ranking direct toegelaten. Toernooidirecteur Kristie Boogert heeft Lexie Stevens, Jasmijn Gimbrere, Sarah van Emst en Isis van den Broek een wildcard bezorgd.

Via de kwalificaties kunnen daar nog Rose Marie Nijkamp, Annelin Bakker, Anouk Koevermans, Anouck Vrancken Peters en Joy de Zeeuw bij komen.

Side events
Naast toptennis zijn er tal van andere activiteiten te beleven op het NTC. Op dinsdag is er de Legends Day, waar een Old Stars clinic en een bingo wordt georganiseerd. Woensdag is de traditionele Kidsday met Kidspersconferentie. Zaterdag staat in het teken van talenten en op de finaledag zijn alle competitieteams uitgenodigd voor een clinic in het dubbelspel.

Meer informatie en aanmelden voor één van de activiteiten klik je hier.

Toegang tot de Amstelveen Women’s Open is van maandag tot en met vrijdag gratis. Voor de zaterdag en zondag moet een ticket worden gekocht. Kinderen betalen slechts €2,50 voor toegang en volwassenen €5,-.

Klik hier voor de kaartverkoop.

In het finaleweekend kunnen de wedstrijden ook gevolgd worden via een livestream.

Meer informatie vind je hier.