Winst hoge resolutie

Sportverlichting.com Suthwalda prolongeert landstitel Kia Eredivisie Heren

Sportverlichting.com Suthwalda is voor de tweede keer in haar bestaan kampioen van de Kia Eredivisie Heren geworden. In de finale op tennisvereniging Lewabo in Beneden Leeuwen werd Leimonias FDJ Advocaten met 4-2 verslagen. Het verschil werd in de dubbels gemaakt.

Sportverlichting.com Suthwalda plaatste zich als koploper van de reguliere competitie voor het finaleweekend. Op zaterdag werd het thuisspelende Lewabo Huisman Groep met 4-0 verslagen.

De finale tegen Leimonias FDJ Advocaten ging lang gelijk op. Namens Sportverlichting.com Suthwalda won zowel Miliaan Niesten als Jasper Smit zijn single in straight sets.

Zachary Eisinga en Max Houkes waren in hun enkelspel namens Leimonias FDJ Advocaten Jarno Jans en Boy Westerhof de baas. Omdat Westerhof wel een set in zijn enkelspel wist te winnen was Sportverlichting.com Suthwalda in set gemiddelde in het voordeel.

Niesten en Tim van Terheijden zorgden met hun winst in twee sets tegen het koppel Eisinga/Van der Linden voor het derde beslissende punt. Het dubbelspel op de andere baan hoefde niet meer te worden afgespeeld omdat Sportverlichting.com Suthwalda niet meer ingehaald kon worden.