DSC06093

Sensatie compleet! Van Rijthoven wint Libéma Open

Tim van Rijthoven heeft een sensationele prestatie geleverd door Libéma Open op zijn naam te schrijven. Na zeges op Taylor Fritz en Felix Auger-Aliassime gaf hij in de eindstrijd Daniil Medvedev met 6-4 6-1 het nakijken.

Van Rijthoven speelde in Rosmalen pas zijn tweede ATP-toernooi. Nog niet eerder wist hij een wedstrijd op het hoogste niveau te winnen, maar afgelopen week lukte alles bij de nummer 205 van de wereld.

In de finale tegen Medvedev, die vanaf maandag de koppositie van de wereldranglijst bezet, speelde Van Rijthoven foutloos. Met sterke services en zijn geslepen backhand slice wist hij het spel van zijn tegenstander te ontregelen.

Een break op 5-4 leverde direct setwinst op. Van zenuwen leek geen sprake bij de speler uit Roosendaal. In rap tempo liep hij uit naar 5-0. Medvedev leek het wel te geloven. Pareerde nog een wedstrijdpunt in zijn opslaggame, maar een game later maakte Van Rijthoven het op eigen service af.

Van Rijthoven volgt Sjeng Schalken op als Nederlandse winnaar in Rosmalen. De Limburger was in 2002 en 2003 de beste. Richard Krajicek won het toernooi in 1994 en 1997.

Door de eindzege stijgt Van Rijthoven, die wordt ondersteund door KNLTB-coach Igor Sijsling, naar een plek bij de beste 110 spelers van de wereld.