HK210912 238

Sels en Lamens blikvangers op ITF-toernooi in Den Haag

Terwijl de meeste ogen volgende week op Wimbledon zijn gericht, wordt in Den Haag ook meer dan goed getennist. Van 27 juni tot en met 3 juli vindt op Sportcentrum De Rhijenhof het Tennis Point ITF The Hague 2022 plaats. Dit is een internationaal toernooi voor zowel mannen als vrouwen met een prijzenpot van 25.000 dollar.

Jelle Sels was de hoogstgeplaatste Nederlander op de deelnemerslijst van het mannentoernooi, maar vlak voor de start werd bekend dat Jesper de Jong (ATP-216) een wildcard heeft ontvangen. Sels, de finalist van vorig jaar en winnaar van de eerste editie in 2018, is de mondiale nummer 248. Op de toernooiwebsite kijkt hij met genoegen vooruit naar het evenement in de Hofstad.

‘Ik vind het altijd prettig om dicht bij huis te spelen. Het is maar 25 minuten rijden naar Alphen aan den Rijn, ik kan eindelijk weer lekker thuis slapen. Dat gebeurt maar twee keer per jaar en dat is voor mijn vriendin en zoontje extra lekker. Die kunnen namelijk bij lange na niet altijd mee en soms zie ik ze weken niet.’

Sels zal niet de enige Nederlandse speler in het hoofdtoernooi zijn. Via wildcards en kwalificaties volgen meer landgenoten.

Het vrouwentoernooi, dat vorig jaar werd gewonnen door Quirine Lemoine, kent Suzan Lamens als één van de topfavorieten. De speelster uit Berkel en Rodenrijs werd in de kwalificaties voor Wimbledon deze week uitgeschakeld en kan daardoor aanwezig zijn in Den Haag.

Titelverdedigster Lemoine en Eva Vedder zijn ook van de partij. Laatstgenoemde woonde lange tijd in Den Haag en heeft een band met de regio. ‘Het is heel gaaf dat er een 25.000-toernooi in de regio wordt georganiseerd. Ik heb de eerste jaren telkens met een wildcard mee mogen doen en nu heb ik me rechtstreeks geplaatst. Ik hoop er weer een mooi toernooi mee te mogen maken en ga er met veel vertrouwen heen’, aldus Vedder op de toernooiwebsite.

Meer informatie over het ITF Tennis Point ITF The Hague 2022 vind je hier.

Na het internationale evenement in Den Haag wordt in Amstelveen de Amstelveen Women’s Open georganiseerd. Dit is een internationaal vrouwentoernooi in de categorie 60.000 dollar. De mannen kunnen een week later in actie komen op de Van Mossel KIA Dutch Open in Amersfoort.

Livestreams aangeboden door de ITF vind je hier.