Lesley 2

Pattinama-Kerkhove: ‘Een overwinning zat er in vandaag’

Lesley Pattinama-Kerkhove was bijna wereldnieuws geworden. Na winst van de tweede set tegen nummer één van de wereld Iga Swiatek zoemde haar naam steeds meer rond door het grote Court 1 op Wimbledon. De Poolse kwam uiteindelijk met 6-4 4-6 6-3 met de schrik vrij.

Onder luid applaus verliet Pattinama-Kerkhove het stadion. Geen sensationele zege, maar wel het respect van het publiek en tegenstandster. ‘Ik heb een heel goede wedstrijd gespeeld. Van te voren had ik niet gedacht dat het zo close zou zijn. Tegen Elise (Tamaëla, red.) zei ik dat ik hoopte om een paar games te halen, maar een overwinning zat er in vandaag. Hoe dan ook ben ik enorm trots op mijzelf.’

Een stunt van de lucky loser, Pattinama-Kerkhove wist dinsdag pas dat ze Danka Kovinic mocht vervangen, hing lange tijd in de lucht. ‘Voor mijzelf heb ik er uitgehaald wat er in zat, maar als je naar de stand kijkt dan zat er misschien wel meer in. Ik ben voor elke bal gegaan en heb aanvallend gespeeld. Dat was mijn strijdplan van begin tot eind en daar heb ik mij aan vastgehouden.’

Toen bekend werd dat ze de strijd mocht aangaan met Swiatek, die sinds februari geen wedstrijd meer heeft verloren, gaf Pattinama-Kerkhove aan dat ze onbevangen wilde spelen. ‘Dat is gelukt. De zenuwen vielen reuze mee. Ik begon direct scherp en heb dat volgehouden. In de derde set zei ik tegen mijzelf dat ik door moest gaan met wat ik aan het doen was. Het was balen dat ik de breakpunten in de eerste game niet wist te pakken. Er is dus wel lichte teleurstelling.’

De ambiance van Wimbledon en het prachtige stadion deden de 30-jarige Zeeuwse wel iets. ‘Dit was één van de allermooiste stadions waar ik tot nu toe heb gespeeld. Het publiek was ook fantastisch. Ze klapten zowel voor mij als Swiatek. Dat geeft een goed gevoel als underdog.’

In de ochtend van de wedstrijd was er vanuit Nederland extra support ingevlogen. ‘Er was veel familie gekomen. Het was leuk om mijn naam in dat grote stadion te horen. Het viel extra op, want ik herkende de stem ook, haha!’

Het goede spel hoopt Pattinama-Kerkhove de komende periode mee te nemen naar de kleinere toernooien, wanneer ze haar favoriete ondergrond gras inruilt voor het hardcourt.