Eredivisie Heren Suthwalda 2022

Ontknoping Kia Eredivisie Heren tussen Leimonias FDJ Advocaten en Sportverlichting.com Suthwalda

De finale in de Kia Eredivisie Heren op het park van tennisvereniging Lewabo gaat tussen Sportverlichting.com Suthwalda en Leimonias FDJ Advocaten. Met zomerse temperaturen en een prachtig aangekleed park, beloofde het een mooie dag te worden in Beneden-Leeuwen. Na de singles waren beide teams al verzekerd van de eindstrijd.

Zacharia Eisinga, Lennert van der Linden, Max Houkes en Michiel de Krom klaarde met 4-0 de klus voor Leimonias FDJ Advocaten tegen Nieuwerkerk. Het viertal verloor geen enkele set, al had De Krom het met 7-5 7-5 wel lastig tegen Alban Meuffels. Houkes gunde Guy den Heijer twee games. Eisinga had twee vlotte sets nodig om Nick van der Meer te verslaan en Van der Linden was met 6-2 6-4 te sterk voor Stephan Fransen. De dubbels werden niet meer gespeeld.

Ook in de confrontatie tussen Sportverlichting.com Suthwalda en Lewabo Huisman Groep werd het 4-0. Regerend kampioen Sportverlichting.com Suthwalda sleepte alle enkelspelen binnen.

Tim van Terheijden kwam tegen de jonge Thijs Boogaard terug van een set achterstand om met 1-6 6-3 7-5 te winnen. Met het rood geklede en overweldigende publiek van Lewabo op de tribunes, was het een spannende strijd op de banen in Beneden-Leeuwen. Tim van Terheijden trok uiteindelijk aan het langste eind en versloeg de 13-jarige Boogaard.

Jarno Jans boekte een regelmatige 6-3 6-4 zege op Aloys van Baal. Boy Westerhof zag Thiemo de Bakker na twee games en een korte fysiobehandeling de handdoek werpen. Miliaan Niesten had ook twee sets nodig om zich met 6-2 7-6 te ontdoen van de Belg Stefan Wauters.

De finale tussen Leimonias FDJ Advocaten en Sportverlichting.com Suthwalda is zondag om 12.00 uur. De toegang in Beneden-Leeuwen is gratis.