Matje Baalt

Middelkoop in dubbelspelfinale Eastbourne onderuit

Matwé Middelkoop kan zich gaan richten op Wimbledon. Samen met Luke Saville ging hij in de finale van het ATP 250-toernooi in Eastbourne met 6-4 6-2 onderuit tegen Mate Pavic en Nikola Mektic. De Kroaten waren als eerste geplaatst bij het Britse grastoernooi.

Op Wimbledon vormt Middelkoop opnieuw een tandem met de Australiër Saville. In de openingsronde zijn ze gekoppeld aan Savilles landgenoot Jordan Thompson en Joao Sousa uit Portugal.

Bij het laatste Grand Slamtoernooi haalde de 38-jarige Middelkoop de halve finale op Roland Garros. Hij deed dat aan de zijde van Rohan Bopanna. De Indiër heeft zich echter afgemeld voor Wimbledon.

In Eastbourne speelde Middelkoop zijn derde eindstrijd van dit kalenderjaar. In Genève moest hij ook buigen voor Pavic en Mektic, maar in Rotterdam won hij samen met Robin Haase de titel. Hiermee bracht hij zijn totaal aantal toernooizeges op 12.