Tallon 2

Griekspoor: ‘Tegen Alcaraz moet ik er meteen staan’

Op baan 16 heeft Tallon Griekspoor een knappe overwinning geboekt op Fabio Fognini. Griekspoor bereikte met 5-7 7-5 6-3 6-4 de tweede ronde op Wimbledon.

Na afloop was Griekspoor uiteraard zeer tevreden met zijn zege op de wispelturige Italiaan. ‘De eerste twee sets was Fognini heel goed. Hij zet misschien geen stap, maar uit de losse pols stuurt hij de ballen wel alle hoeken in. Hij serveerde daarbij ook erg goed. Na winst van de tweede set kantelde de wedstrijd richting mij. De derde en vierde set speelde ik ook een stuk beter.’

‘Fognini staat er altijd een beetje lachend bij, maar nu had ik helemaal het idee dat het hem weinig deed. Toch moet je goed bij de les blijven, want als je ziet hoe makkelijk hij de ballen soms wegspeelt…’

In de tweede ronde staat Griekspoor tegenover Carlos Alcaraz. De jonge Spanjaard rekende in vijf sets af met Jan-Lennard Struff. ‘Een knappe overwinning van hem op Struff, die graag op gras speelt. Als je tegen Alcaraz moet spelen dan toch het liefst op gras. Ik denk op dit moment toch zijn minst favoriete ondergrond.’

Griekspoor speelde voor Wimbledon al drie toernooien op gras. De jonge Spanjaard kwam na Roland Garros niet meer in een officieel toernooi in actie. ‘Ik heb toch meer wedstrijden in de benen op gras. Als ik mijn eigen spel kan spelen komen er zeker kansen. Al wordt het natuurlijk heel lastig om hem te verslaan.’

Of het niveau dat hij tegen Fognini haalde goed genoeg zou zijn om woensdag vijfde reekshoofd Alcaraz te kunnen verslaan daar was Griekspoor duidelijk in. ‘Vanaf de eerste bal moet mijn spel beter zijn. Tegen Fognini had ik niet het lekkere gevoel van de afgelopen weken. Ik moest wennen aan de omstandigheden. De ballen schoten wat meer door. Het was koud en vochtig.’

Woensdag staat de partij tussen Griekspoor en Alcaraz op de planning. De kans is groot dat het in één van de stadions wordt gespeeld.

‘Tegen Alcaraz moet ik er meteen staan, want als je een set en een break achter komt dan wordt het wel een heel lastige klus. Het moet dus beter dan op de eerste dag, maar ik heb alle vertrouwen dat dit ook gaat gebeuren’, blikte Griekspoor vooruit op dat duel.