Eredivisie Gemengd - Richel Hogenkamp

Play-off plaatsen gereserveerd; strijd onderin volop gaande

Op de voorlaatste speeldag van de Kia Eredivisie Gemengd werden de vier tickets voor de play-offs gereserveerd. De strijd onderin zal op de laatste speeldag (donderdag 2 juni) worden beslist. Baarn Lead Healthcare en Rapiditas staan beiden met tien punten gelijk.

Rapiditas boekte een belangrijke 5-1 thuiszege op hekkensluiter Berkenrode. Nicola Geuer, Sem Verbeek en Fons van Sambeek wonnen hun single. Suzan Lamens deed namens Berkenrode iets terug door te winnen van Polina Leykina. Beide dubbels vielen vervolgens met 10-8 in de matchtiebreak de kant op van Rapiditas.

Baarn Lead Healthcare ging op bezoek bij Leimonias FDJ Advocaten met 4-2 onderuit. Richel Hogenkamp wist in drie sets te winnen van Marie Benoit en zorgde daarmee voor de helft van de punten. Het andere punt voor Baarn Lead Healthcare kwam van het mannendubbelspel dat werd gewonnen door Sander Arends en Elgin Khoeblal.

Valentyna Ivakhnenko, Javier Barranco Cosano en Ryan Nijboer wonnen hun singles namens Leimonias FDJ Advocaten. Ivakhnenko en Jasmijn Gimbrere stelden met winst in het vrouwendubbelspel de thuiszege veilig.

Het duel tussen Naaldwijk en Schoonderbeek Bouw ALTA grossierde in opgaves. Naaldwijk kon het eerste mannenenkelspel niet af maken en ook het vrouwendubbelspel werd na een set en een game gestopt door het thuisteam. Schoonderbeek Bouw ALTA staakte na drie games het mannendubbelspel. De singles die wel werden uitgespeeld leverde twee punten op voor bezoekers Renata Zarazua en Raluka Serban en één voor Naaldwijk (winst van Christopher Heyman), waardoor de einduitslag 4-2 in het voordeel van Schoonderbeek Bouw ALTA uitviel.

Koploper Lexence Zandvoort kwam op dinsdag niet in actie. De gastheer van het finaleweekend speelt de laatste speelronde tegen Naaldwijk.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 6.

Stand na speelronde 6
Lexence Zandvoort 24 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 21 punten
Naaldwijk 20 punten
Leimonias FDJ Advocaten 19 punten
Baarn Lead Healthcare 10 punten
Rapiditas 10 punten
Berkenrode 4 punten

Programma speelronde 7 donderdag 2 juni
Berkenrode – Baarn Lead Healthcare
Lexence Zandvoort – Naaldwijk
Rapiditas – Leimonias FDJ Advocaten