Nieuwerkerk Stephan Fransen (1)

Nieuwerkerk klimt naar tweede plaats Kia Eredivisie Heren

De vier plaatsen voor de play-offs lijken zich te gaan aftekenen na speeldag vier in de Kia Eredivisie Heren. Sportverlichting.com Suthwalda, Nieuwerkerk, Leimonias FDJ Advocaten en Life & Finance Spijkenisse hebben vooralsnog de beste papieren.

Leimonias FDJ Advocaten – Sportverlichting.com Suthwalda 2-4
De strijd om de koppositie werd gewonnen door Sportverlichting.com Suthwalda. Op bezoek bij Leimonias FDJ Advocaten won de regerend landskampioen met 4-2.

Jarno Jans en Miliaan Niesten zorgden beiden voor twee punten door zowel het enkelspel als het dubbelspel te winnen. Jans versloeg Yannick Ebbinghaus en aan de zijde van Boy Westerhof was hij ook te sterk voor het thuiskoppel De Krom/Eisinga. Niesten pakte na zijn winst op Zachary Eisinga ook de zege samen met Tim van Terheijden tegen Ebbinghaus/Van der Linden.

Voor Leimonias FDJ Advocaten wisten Michiel de Krom en Lennert van der Linden hun enkelspel te winnen.

Nieuwerkerk – Life & Finance Spijkenisse 4-2
Nieuwerkerk wist te klimmen naar de tweede plaats door naaste belager Life & Finance Spijkenisse van zich af te schudden.

Stephan Fransen, Jeroen Camfferman en Nick van der Meer wonnen namens de thuisclub hun enkelspel. Thorsten Sollie deed iets terug door Alban Meuffels te verslaan.

Beide dubbels werden verdeeld. Het duo Smits/Vergeer won overtuigend van Van der Meer/Meuffels. Voor eigen publiek waren Camfferman en Fransen in een matchtiebreak te sterk voor Sollie/Weeda, waardoor de 4-2 winst voor Nieuwerkerk was.

Inquisit consulting Heerhugowaard – Lewabo Huisman Groep 2-4
Op bezoek bij Inquisit consulting Heerhugowaard pakte Lewabo Huisman Groep vier belangrijke punten. Het verschil werd door de bezoekers in het dubbelspel gemaakt.

Na de vier singles was de stand nog gelijk. Dax Donders won van Thiemo de Bakker en Teun Rozenberg was in een tiebreak van de derde set net iets beter dan Stefan Wauters. Voor de bezoekers waren Justin Eleveld en Aloys van Baal veel te sterk voor respectievelijk Bart de Gier en Martijn Kerssens.

Van Baal en Eleveld dubbelde samen ook sterk tegen Donders en Rozenberg; 6-2 6-3 winst. De Bakker en Wauters hadden een matchtiebreak nodig om Jake Mak en Jeroen van der Ven aan de kant te zetten en de winst veilig te stellen.

Muller Bouw de Pettelaer – MET Hotel Badhoevedorp 4-2
De basis voor de 4-2 zege van Muller Bouw de Pettelaer op MET Hotel Badhoevedorp werd in het enkelspel gelegd. Bart Stevens had geen kind aan Ole Bredschneijder. Jesse Timmermans was overtuigend te sterk voor Twan van Zijl. Rik Muller had drie sets nodig om zich te ontdoen van Miko Wassermann. Willem van der Grinten kon namens de bezoekers het enige punt scoren door Joost de Wildt in straight sets te verslaan.

De 3-1 tussenstand na de individuele onderdelen werd omgezet naar een 4-2 eindoverwinning voor Muller Bouw de Pettealer. Timmermans en Muller gunden Wassermann en Bredschneijder slechts één game. Nathan van der Veer en Van Zijl speelden een thriller tegen Stevens en De Wildt: 2-6 7-6 11-9.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 4.

Stand na speelronde 4
Sportverlchting.com Suthwalda 20 punten
Nieuwerkerk 16 punten
Leimonias FDJ Advocaten 15 punten
Life & Finance Spijkenisse 13 punten
Muller Bouw de Pettelaer 10 punten
Lewabo Huisman Groep 10 punt
Inquisit consulting Heerhugowaard 8 punt
MET Hotel Badhoevedorp 4 punten

Speeldag 5 zondag 15 mei
Sportverlichting.com Suthwalda – Lewabo Huisman Groep
Muller Bouw de Pettelaer – Nieuwerkerk
MET Hotel Badhoevedorp – Life & Finance Spijkenisse
Leimonias FDJ Advocaten – Inquisit consulting Heerhugowaard