HK190609 014

Lexence Zandvoort ongeslagen aan kop; Rapiditas en Berkenrode in gevarenzone

Ook op de derde speeldag van de Kia Eredivisie Gemengd is Lexence Zandvoort ongeslagen gebleven. De club in de duinen is dit jaar gastheer van de play-offs en deed goede zaken op bezoek bij Schoonderbeek Bouw ALTA.

Schoonderbeek Bouw ALTA – Lexence Zandvoort 2-4
In Amersfoort werd het verschil in de dubbels gemaakt. Zowel het vrouwenenkelspel als mannenenkelspel leverde  puntendeling op. Voor Schoonderbeek Bouw ALTA won Raluca Serban van Lesley Pattinama-Kerkhove. Deney Wasserman won zijn single van Roland Stuurman. Namens Lexence Zandvoort was Quirine Lemoine te sterk voor Indy de Vroome en versloeg Jesper de Jong Michaël Geerts. Alle singles werden in straight sets beslist.

De bezoekers waren uiterst effectief in de dubbels. Het duo Lemoine/Hartono rekende af met De Vroome en Nina Kuijer, terwijl De Jong en Schuurman het koppel Meuffels/Geerts in twee sets aan de kant zette.

Berkenrode – Leimonias FDJ Advocaten 1-5
Omdat de Kia Eredivisie Gemengd uit zeven clubs bestaat is er elke speelronde één team vrij. Berkenrode verloor op haar tweede speeldag net als het eerste duel opnieuw thuis met 5-1. Dit keer was Leimonias FDJ Advocaten te sterk.

Namens Berkenrode pakte Marina Melnikova het enige punt. Zij versloeg in drie sets Marie Benoit. Opvallend waren de uitslagen in de overige drie singles. Valentina Ivakhnenko tegen Dilara Okur, Javier Barranco Cosano tegen Yannick Verwater en Max Houkes tegen Arthur van der Kooij eindigde allemaal in een 6-1 6-1 overwinning voor de eerst genoemde bezoekers.

Het vrouwendubbelspel werd na één game door Berkenrode opgegeven. Het mannendubbelspel leverde winst op voor de bezoekers in een matchtiebreak waardoor Leimonias FDJ Advocaten met vijf punten vertrok uit Berkel en Rodenrijs.

Baarn Lead Healthcare – Rapiditas 5-1
Net als Berkenrode kwam Rapiditas ook pas voor de tweede keer in actie. En ook de ploeg uit Nijmegen verloor voor de tweede keer met 5-1. Dit keer op bezoek bij Baarn Lead Healthcare.

Alle wedstrijden werden in twee sets beslist. Richel Hogenkamp stuurde namens Baarn Lead Healthcare Chanel Jansen het bos in. Annelin Kirsten Bakker volgde het goede voorbeeld van haar teamgenoot en zette Danique Havermans aan de kant.

Jing Long Weng deed namens Rapiditas iets terug door Sander Jong te verslaan. Elqin Khoeblal raakte in een rechtstreekse confrontatie met Jim Henderikx de juiste snaar.

Beide dubbels leverde ook geen problemen op voor Baarn Lead Healtcare.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 3.

Stand na speelronde 3
Lexence Zandvoort 13 punten
Leimonias FDJ Advocaten 12 punten
Naaldwijk 10 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 8 punten
Baarn Lead Healthcare 7 punten
Rapiditas 2 punten
Berkenrode 2 punten

Programma speelronde 4 zaterdag 28 mei
Schoonderbeek Bouw ALTA – Rapiditas
Naaldwijk – Leimonias FDJ Advocaten
Lexence Zandvoort - Berkenrode