Diede wint Roland Garros 2022 (ANP, niet gebruiken)

De Groot opnieuw de beste op Roland Garros

Diede de Groot heeft opnieuw bewezen de beste rolstoeltennisster van de wereld te zijn. In Parijs won ze voor de derde keer de enkelspeltitel door Yui Kamiji in de finale met 6-4 6-1 te verslaan.

Na 2019 en 2021 is de 25-jarige speelster uit Woerden weer de beste op Roland Garros. De nummer één van de wereld tilde haar totaal aantal Grand Slamtitels naar 14 stuks.

Eerder dit jaar was De Groot ook onverslaanbaar op de Australian Open. Vorig jaar won ze alle vier de Grand Slamtoernooien en voegde daar een gouden medaille op de Paralympische Spelen aan toe.

Het feest in Parijs werd voor De Groot nog mooier, want samen met Aniek van Koot stond ze ook in de dubbelspelfinale. Het als eerste geplaatste duo nam het op tegen Kamiji en Kgothatso Montjane. Bij de stand 7-6(5) 1-6 4-4 in de matchtiebreak werd de eindstrijd op zaterdag gestaakt in verband met de regen.

Het vervolg op zondag was van korte duur. Van Koot en De Groot wonnen de matchtiebreak met 10-8 en daarmee sloot De Groot Roland Garros ongeslagen af.