HK211215 0799

Van de Zandschulp en Griekspoor in topveld ABN AMRO World Tennis Tournament

De 49ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament start maandag. Twee landgenoten zijn verzekerd van deelname: Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. De nummer één en twee van Nederland zullen bij het ATP 500-toernooi omringd worden door louter topspelers én 1250 supporters.

Waar eerst nog sprake was van opnieuw een editie zonder publiek heeft de organisatie op het laatste moment besloten de door de overheid toegestane 1250 tennisfans per sessie toegang tot Ahoy te verlenen. De gelukkige tennisfans kunnen zodoende top10-spelers Stefanos Tsitsipas, titelverdediger Andrey Rublev en Felix Auger-Aliassime van dichtbij aan het werk zien.

Daniil Medvedev is nog te vermoeid van zijn slijtageslag in de finale van de Australian Open dat hij wordt vervangen door oud-winnaar Andy Murray. ‘Jammer genoeg kan ik niet in Rotterdam spelen dit jaar. Ik ben net terug uit Australië en ben er niet klaar voor om in actie te komen. Rotterdam is één van mijn favoriete plaatsen op de ATP Tour en Richard (Krajicek, red.) doet het geweldig voor de spelers. Ik kijk er naar uit om in de toekomst terug te keren’, laat de nummer twee van de wereld in een persbericht weten.

(Tekst gaat door onder de foto.)

Naast Murray, die de titel in 2009 won, is ook Jo-Wilfried Tsonga toegevoegd aan de spelerslijst. De Fransman vervangt Jannik Sinner. De jonge Italiaan is besmet met het coronavirus.

‘Door deze afzeggingen en de eerdere terugtrekking van Roberto Bautista Agut en Borna Coric, kwam de wildcard van Botic van de Zandschulp vrij. Deze kunnen wij daarom nu aan Jo-Wilfried Tsonga geven. Hij is altijd al één van de favorieten van de Rotterdamse fans geweest’, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Van de Zandschulp is zodoende op eigen kracht in het hoofdtoernooi gekomen, waar ook Hubert Hurkacz, Denis Shapovalov, Cameron Norrie, Aslan Karatsev en tweevoudig winnaar Gaël Monfils als top20-spelers op de lijst staan.

Klik hier voor de loting.

Vier Nederlanders doen mee aan het kwalificatietoernooi. Robin Haase, Jesper de Jong, Jelle Sels en Tim van Rijthoven proberen via deze weg zich bij de elite te voegen. Zij komen in het voorweekend (5 en 6 februari) in actie.

Het kwalificatietoernooi wordt gespeeld zonder publiek, maar is te volgen via het YouTubekanaal youtube.com/abnamrotennis.

De partijen in het hoofdtoernooi zijn vanaf maandag 11.00 uur te volgen via Ziggo Sport kanaal 13 of 14 en via TennisTV.com.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

Rollers
Vanaf donderdag 10 februari gaat ook het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament van start.

Tom Egberink en Maikel Scheffers zijn de Nederlandse troeven in het speelschema dat maar liefst negen spelers uit de top10 bevat.

Meer informatie over het rolstoeltennistoernooi vind je hier.