HK170215 1665

In Dallas wint Rojer zijn 30ste dubbeltitel

Na het geweldige nieuws dat Matwé Middelkoop en Robin Haase de beste waren op het ABN AMRO World Tennis Tournament, maakte Jean-Julien Rojer de finaledag nog mooier. De 40-jarige dubbelspecialist pakte in de nacht van zondag op maandag Nederlandse tijd de titel bij het ATP-toernooi in Dallas.

De op de Nederlandse Antillen geboren Rojer was met zijn partner Marcelo Arevalo als eerste geplaatst bij het toernooi in de ATP-categorie 250. Het duo maakte zijn plaatsing waar door zonder setverlies de finale te halen.

De eindstrijd tegen Harri Heliovaara en Lloyd Glasspool leverde ook een overwinning in twee sets op. Wel moest net als in alle voorgaande partijen minimaal één set in een tiebreak worden beslist: 7-6(4) 6-4.

De eindzege op de indoorbaan in Dallas betekende de dertigste toernooioverwinning voor Rojer. Zijn laatste titel veroverde hij in 2019 aan de zijde van Horia Tecau.

De titel in het enkelspel ging naar Reilly Opelka. De 2.11 meter lange Amerikaan, die in de halve finale de langste tiebreak ooit op de ATP Tour (24-22) speelde, versloeg zijn landgenoot Jenson Brooksby in... twee tiebreaks.