HK220205 289

Draper maatje te groot voor Van Rijthoven in finale

In de finale van het challengertoernooi in Forli is Tim van Rijthoven afgetroefd door Jack Draper. De Brit was in de titelstrijd met 6-1 6-2 een maatje te groot voor de 24-jarige Brabander.

Van Rijthoven bereikte de eindstrijd bij het Italiaanse indoortoernooi via een lange weg. Hij won eerst twee partijen in het kwalificatietoernooi en vervolgens vier in het hoofdtoernooi. In de kwartfinale rekende hij in twee sets af met Robin Haase.

In zowel de eerste als tweede set van de finale liep Draper vanaf 1-1 door naar 5-1. Waar hij in het eerste bedrijf direct de set afmaakte zag hij Van Rijthoven in de tweede set nog een game tegenstribbelen: 6-2.

Door het bereiken van de eindstrijd stijgt Van Rijthoven naar plek tweehonderd op de wereldranglijst.

Komende week staat opnieuw een challengertoernooi in Forli gepland. In de eerste ronde is thuisspeler Franco Agamenone de tegenstander van Van Rijthoven. Jesper de Jong neemt het dan juist op tegen Draper.