Davis Cup Juichende fans - Robin Haase

TeamNL Davis Cupteam speelt in Den Haag tegen Canada

De KNLTB heeft vandaag de locatie bekendgemaakt voor de kwalificatieronde voor de Davis Cup Finals by Rakuten tegen Canada. Deze ontmoeting vindt op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 2022 plaats in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Tijdens de ontmoeting zal er worden gespeeld op gravel. De winnaar van het duel plaatst zich direct voor de Davis Cup Finals, de verliezer speelt in september 2022 een duel in Wereldgroep I.

Technisch en Commercieel Directeur Jacco Eltingh is blij met Den Haag als speelstad: “We kijken er naar uit om wederom in Den Haag te spelen. Sportcampus Zuiderpark is een geweldige locatie, de hal is groot en mooi. Hopelijk mag en kan er tegen die tijd publiek aanwezig zijn. Met de Oranje-fans achter je kun je als team namelijk net wat extra's bieden. Mocht dit niet het geval zijn dan zorgen we ervoor dat de fans de wedstrijden kunnen volgen via een livestream, zodat ze toch kunnen genieten van toptennis op eigen bodem". 

Wethouder Sport van Den Haag, Hilbert Bredemeijer is bijzonder enthousiast dat de Davis Cup in Den Haag gaat plaatsvinden. “In 2017 genoten we kort na de opening van Sportcampus Zuiderpark al van de Davis Cup en vlak voor de corona pandemie mochten wij in februari 2020 de Fed Cup/Billie Jean King Cup hosten met de dames. Er zijn enorm veel tennissers en liefhebbers van een mooie tenniswedstrijd in Den Haag, waarvan velen op het puntje van hun stoel genoten hebben van de wedstrijden. Die ambiance in een, hopelijk, wederom afgeladen Sportcampus is precies de steun in de rug die straks nodig is. We zijn er trots op dat de heren opnieuw naar Den Haag komen! Tegenstander Canada is een zware loting, maar wij gaan op de banken staan om Nederland aan te moedigen. Ik hoop echt van harte dat de maatregelen het toelaten en we dit weer met z’n allen mogen meebeleven” 

Nederland vs. Canada

Nederland en Canada speelden vier keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-1 in het voordeel van Canada. De laatste interland dateert uit 2018. In Toronto won het gastland met 3-1 van de Oranje-heren. Canada is de huidige nummer 7 van de wereldranglijst en heeft twee spelers uit de top-20: Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov. Ook voormalig toptienspeler Milos Raonic zit in het team. Nederland staat op plek 20 van de wereldranglijst en beschikt over Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor, respectievelijk de nummer 57 en 65 van de wereld. 

Het is de eerste keer sinds 2017 dat Nederland een thuiswedstrijd loot. In Den Haag werd Tsjechië toen met 3-2 verslagen.

Het Davis Cup duel tussen Nederland en Canada wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Den Haag Topsport.