HK201216 215

Vuurwerk verwacht tijdens TennisDirect NK Tennis

De overheid heeft dan wel een vuurwerkverbod afgekondigd, maar van 12 tot en met 19 december wordt tijdens de TennisDirect NK Tennis spreekwoordelijk vuurwerk verwacht. Vooral het deelnemersveld bij de mannen kent met Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor een topbezetting.

Regerend indoorkampioen Jelle Sels ziet niet alleen de kersverse mondiale top100-spelers Van de Zandschulp en Griekspoor jagen op zijn titel, maar ook Jesper de Jong en Tim van Rijthoven zijn van de partij. De respectievelijk nummer drie en vijf van ons land.

Sels bezet de zesde plek en toont de laatste weken in goede vorm te zijn door een kwartfinale en een halve finale bij een challengertoernooi te bereiken.

Het schema van het enkelspel bestaat uit 16 namen. Alec Deckers is als laatste direct toegelaten tot het toernooi op de indoorbanen van het Nationaal Tennis Centrum.

In het mannendubbelspel vormen Bart Stevens en De Jong het hoogstgeplaatste koppel. Sels en Gijs Brouwers zijn het als tweede ingeschaalde duo.

Vrouwen
De lijst van het vrouwenenkelspel bestaat voornamelijk uit jonge talenten. Suzan Lamens, Eva Vedder en Stephanie Visscher zijn vooral de speelsters die routinier Quirine Lemoine het vuur na aan de schenen proberen te leggen.

Vedder en Visscher vormen samen ook een dubbelteam dat favoriet is voor de eindzege.

De pas 17-jarige Sophie Schouten sluit de rij voor het hoofdschema van het enkelspel dat op dinsdag 14 december start. De dagen daarvoor staan in het teken van de kwalificaties.

Rolstoeltennis
De schema’s van het rolstoeltennis staan vol met grote namen. Wereldster Diede de Groot geeft in Amstelveen acte de présence. Meervoudig Grand Slamkampioenen Aniek van Koot en Jiske Griffioen zijn haar grootste uitdagers.

Bij de mannen maken Tom Egberink en Maikel Scheffers al jaren de dienst uit. Het tweetal staat tijdens de TennisDirect NK Tennis zowel tegenover als naast elkaar op de baan.

Publiek is door de coronamaatregelen niet toegestaan. Via een livestream op deze website zijn de wedstrijden vanaf dinsdag te volgen.

De finales in het enkelspel worden zondag 19 december live uitgezonden door Ziggo Sport.

Alle schema’s, uitslagen en planningen zijn via deze link te bekijken.