Jelle Sels NK Indoor (1)

TennisDirect NK Tennis 2021 in NTC Amstelveen van 13 t/m 19 december

Het TennisDirect NK Tennis 2021 vindt plaats van maandag 13 tot en met zondag 19 december. Het decor is net als vorig jaar het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen. Op de indoorbanen komen de Nederlandse topspelers in actie, waaronder Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. Ook de rolstoeltennissers strijden om de nationale titels, met natuurlijk paralympisch kampioen Diede de Groot. Het toernooi moet vanwege de huidige coronamaatregelen helaas zonder publiek worden gespeeld. De wedstrijden zijn wel via een livestream te zien, de finales ook via Ziggo Sport en Ziggo Sport Tennis. 

De strijd om de nationale titels is traditioneel de afsluiting van het jaar. Nederlandse topspelers en speelsters nemen het tegen elkaar op in het NTC in Amstelveen. Bij de mannen verdedigt Jelle Sels zijn titel. Hij won vorig jaar na opgave van Botic van de Zandschulp de finale. Beide mannen staan nu ook op de deelnemerslijst, in sterk gezelschap van Tallon Griekspoor, Jesper de Jong en Guy den Ouden. Bij de dames voert Quirine Lemoine de lijst aan. Ze won eerder dit jaar de Amstelveen Women’s Open. 

Ook de nationale top van het rolstoeltennis strijkt neer in Amstelveen. Met Paralympisch kampioen Diede de Groot en medaillewinnaars Aniek van Koot en Maikel Scheffers is het speelveld voorzien van spelers op het hoogste internationale niveau. 

Live kijken

Toeschouwers mogen in verband met de coronamaatregelen niet naar binnen. Vanaf dinsdag 14 december zal er een livestream aanwezig zijn, zodat liefhebbers de wedstrijden thuis kunnen volgen via toptennis.tennis.nl.  Ziggo Sport zendt de finales op zondag 19 december uit op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Tennis.

Het kwalificatietoernooi is op zondag 12 december. Maandag 13 december start het hoofdtoernooi. 
Meer informatie over de deelnemers, het speelschema, planning en uitslagen is hier te zien. 

De TennisDirect NK Tennis wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen en de Provincie Noord-Holland.