HK201216 383

Onverslaanbare Griekspoor wint in Bratislava achtste(!) challengertitel

Tallon Griekspoor heeft in Bratislava zijn achtste challengertitel van 2021 veilig gesteld. In de eindstrijd van de Peugeot Slovak Open was hij qualifier Zsombor Piros met 6-3 6-2 de baas.

Vorige week schreef de 25-jarige Griekspoor al het record van meest aantal gewonnen challengertoernooien in één kalenderjaar op zijn naam. Dat record scherpte hij met nog een eindzege aan naar acht.

Schrijft u even mee? Griekspoor won dit jaar in chronologische volgorde in Praag, Bratislava, Amersfoort, Murcia, Napels 2x, Tenerife en nogmaals in Bratislava. De laatste vijf toernooioverwinningen boekte hij op een rij.

Maar liefst 26 partijen achter elkaar is de speler uit Nieuw-Vennep ongeslagen. Zijn laatste verlies moest hij in de tweede ronde van de US Open slikken tegen Novak Djokovic.

Door zijn geweldige optredens in het challengercircuit trad hij dit jaar voor de eerste keer toe tot de top100 van de wereld. Griekspoor zal zijn seizoen eindigen in de top70 en is volgend jaar verzekerd van een plekje in het hoofdtoernooi van alle Grand Slams.